Rybne kokosanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne kokosanki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

242 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

169 osób wydrukowało

Pobierz pdf

309 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

80 gramów

100 gramów

100 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z ryby pokrój w paski o szerokości około 1 centymetra. Zamarynuj w przyprawie Knorr i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Roztrzep jajka. Na suchej patelni upraż wiórki kokosowe, tak by nabrały rumianego koloru. Odstaw je i wymieszaj z bułką tartą.

Krok 3

Wraz z dzieckiem panieruj paluszki rybne najpierw w mące, następnie w jajku i na końcu w wiórkach kokosa.

Krok 4

Po opanierowaniu wszystkich paluszków, smaż je na patelni na złoty kolor. Możesz również upiec w piekarniku bez użycia tłuszczu.

Krok 5

Przygotuj sos. Odłóż dwa plastry ananasa do dekoracji, pozostałą część pokrój w drobną kostkę. Maluchy mogą wymieszać owoce z jogurtem i sokiem ananasowym.

Krok 6

Gotowe danie możesz udekorować pokrojonym w cienkie plastry ananasem, zwiniętym w różyczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej