Składniki
300 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
80 gramów
100 gramów
100 gramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z ryby pokrój w paski o szerokości około 1 centymetra. Zamarynuj w przyprawie Knorr i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Roztrzep jajka. Na suchej patelni upraż wiórki kokosowe, tak by nabrały rumianego koloru. Odstaw je i wymieszaj z bułką tartą.
Krok 3
Wraz z dzieckiem panieruj paluszki rybne najpierw w mące, następnie w jajku i na końcu w wiórkach kokosa.
Krok 4
Po opanierowaniu wszystkich paluszków, smaż je na patelni na złoty kolor. Możesz również upiec w piekarniku bez użycia tłuszczu.
Krok 5
Przygotuj sos. Odłóż dwa plastry ananasa do dekoracji, pozostałą część pokrój w drobną kostkę. Maluchy mogą wymieszać owoce z jogurtem i sokiem ananasowym.
Krok 6
Gotowe danie możesz udekorować pokrojonym w cienkie plastry ananasem, zwiniętym w różyczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuZimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej