Rybne kokosanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne kokosanki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

240 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

164 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

295 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

80 gramów

100 gramów

100 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z ryby pokrój w paski o szerokości około 1 centymetra. Zamarynuj w przyprawie Knorr i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Roztrzep jajka. Na suchej patelni upraż wiórki kokosowe, tak by nabrały rumianego koloru. Odstaw je i wymieszaj z bułką tartą.

Krok 3

Wraz z dzieckiem panieruj paluszki rybne najpierw w mące, następnie w jajku i na końcu w wiórkach kokosa.

Krok 4

Po opanierowaniu wszystkich paluszków, smaż je na patelni na złoty kolor. Możesz również upiec w piekarniku bez użycia tłuszczu.

Krok 5

Przygotuj sos. Odłóż dwa plastry ananasa do dekoracji, pozostałą część pokrój w drobną kostkę. Maluchy mogą wymieszać owoce z jogurtem i sokiem ananasowym.

Krok 6

Gotowe danie możesz udekorować pokrojonym w cienkie plastry ananasem, zwiniętym w różyczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryba leningradzka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej