Kolorowa sałatka z buraczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z buraczkami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gramy w zielone, gramy w czerwone... Robimy KOLOROWĄ SAŁATKĘ Z BURACZKAMI. Przepis jest błyskawiczny, pod warunkiem, że wcześniej ugotowałeś lub upiekłeś buraki. Albo kupiłeś buraczki w słoiku.

Krok 2

Wymieszaj składniki sosu. Na talerzu rozłóż połowę buraczków, posyp połową fasolki i fety. Tak samo ułóż drugą warstwę składników, polej sosem, przypraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Flaki wołowe
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej