
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gramy w zielone, gramy w czerwone... Robimy KOLOROWĄ SAŁATKĘ Z BURACZKAMI. Przepis jest błyskawiczny, pod warunkiem, że wcześniej ugotowałeś lub upiekłeś buraki. Albo kupiłeś buraczki w słoiku.
Krok 2
Wymieszaj składniki sosu. Na talerzu rozłóż połowę buraczków, posyp połową fasolki i fety. Tak samo ułóż drugą warstwę składników, polej sosem, przypraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej