Sałatka bawarska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka bawarska

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.75 kilograma

2 łyżki

20 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek wysmaż na oleju. Dodaj cebulę i usmaż ją na złoto.

Krok 2

Cebulę i skwarki zdejmij z patelni. Pozostały tłuszcz wymieszaj z Przyprawą Knorr.

Krok 3

Sosem zalej plastry ziemniaków i schłodź je.

Krok 4

Następnie dodaj do ziemniaków cebulę oraz skwarki.

Krok 5

Całość delikatnie wymieszaj, posyp jajkiem oraz szczypiorkiem i ponownie schłodź.

Krok 6

Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Nie przegotuj ich. Wyłóż do na tacę lub duży talerz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka bawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka bawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka bawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka bawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka bawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka bawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka bawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka bawarska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej