
Składniki
0.75 kilograma
2 łyżki
20 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek wysmaż na oleju. Dodaj cebulę i usmaż ją na złoto.
Krok 2
Cebulę i skwarki zdejmij z patelni. Pozostały tłuszcz wymieszaj z Przyprawą Knorr.
Krok 3
Sosem zalej plastry ziemniaków i schłodź je.
Krok 4
Następnie dodaj do ziemniaków cebulę oraz skwarki.
Krok 5
Całość delikatnie wymieszaj, posyp jajkiem oraz szczypiorkiem i ponownie schłodź.
Krok 6
Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Nie przegotuj ich. Wyłóż do na tacę lub duży talerz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej