Calzonne z wędzonym łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Calzonne z wędzonym łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

200 mililitrów

1 sztuka

400 gramów

60 gramów

3 łyżki

0.5 pęczka

30 gramów

4 plastry

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W ciepłym, posłodzonym mleku rozpuść drożdże, odstaw na chwilę.

Krok 2

Na stolnicę wysyp mąkę, dodaj posiekane na kawałki masło, posól i dodaj olej, wlej zaczyn drożdżowy i wyrabiaj ciasto. Gotowe odstaw na 20 minut.

Krok 3

Po tym czasie podziel je na cztery części, każdą rozwałkuj na kształt koła.

Krok 4

Każde koło posmaruj łyżką śmietany, na połowie połóż plasterek łososia, pokrusz ser feta, posyp posiekanym drobno koperkiem.

Krok 5

Złóż placek na pół (kształt dużego pieroga), sklej brzegi, wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem.

Krok 6

Piecz w nagrzanym do 180 piekarniku przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Calzonne z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Calzonne z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Calzonne z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Calzonne z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Calzonne z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Calzonne z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Calzonne z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Calzonne z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej