Calzonne z wędzonym łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Calzonne z wędzonym łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

200 mililitrów

1 sztuka

400 gramów

60 gramów

3 łyżki

0.5 pęczka

30 gramów

4 plastry

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W ciepłym, posłodzonym mleku rozpuść drożdże, odstaw na chwilę.

Krok 2

Na stolnicę wysyp mąkę, dodaj posiekane na kawałki masło, posól i dodaj olej, wlej zaczyn drożdżowy i wyrabiaj ciasto. Gotowe odstaw na 20 minut.

Krok 3

Po tym czasie podziel je na cztery części, każdą rozwałkuj na kształt koła.

Krok 4

Każde koło posmaruj łyżką śmietany, na połowie połóż plasterek łososia, pokrusz ser feta, posyp posiekanym drobno koperkiem.

Krok 5

Złóż placek na pół (kształt dużego pieroga), sklej brzegi, wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem.

Krok 6

Piecz w nagrzanym do 180 piekarniku przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Calzonne z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Calzonne z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Calzonne z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Calzonne z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Calzonne z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Calzonne z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Calzonne z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej