• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Lazania z mięsem mielonym i szpinakiem
Lazania z mięsem mielonym i szpinakiem
Pomidory faszerowane mięsem mielonym i ryżem
Pomidory faszerowane mięsem mielonym i ryżem
Cukinia pieczona
Cukinia pieczona
Zapiekane bakłażany
Zapiekane bakłażany
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Dania główne
  • Dania z mięsem
  • Roladki
  • Roladki z bakłażana

Roladki z bakłażana

Autor: przepisy.pl
Roladki z bakłażana
  • 45 minut45
  • Łatwe
  • 4 osoby4
15
Oceń przepis jako pierwszy
126
25
WYDRUKUJ
171 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
155 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
  • mięso mielone wieprzowe
    400 g
  • bakłażan
    2 szt.
  • Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
    1 opak.
  • pomidory z puszki
    400 g
  • cebula
    1 szt.
  • ząbki czosnku
    2 szt.
  • ser żółty
    120 g
  • olej
    2 łyżki
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Roladki z bakłażana  – krok 1
    Krok 1
    Bakłażana dokładnie umyj i pokrój wzdłuż na cienkie plasterki. Każdy z nich usmaż na patelni grillowej.
  • Roladki z bakłażana  – krok 2
    Krok 2
    Cebulę oraz czosnek posiekaj. Podsmaż z mięsem mielonym przez około 8 minut.
  • Roladki z bakłażana  – krok 3
    Krok 3
    Do mięsa dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem, Fix Knorr oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż zgęstnieje.
  • Roladki z bakłażana  – krok 4
    Krok 4
    Gotowy farsz wymieszaj z połową startego sera i odstaw, aby lekko ostygł i zgęstniał.
  • Roladki z bakłażana  – krok 5
    Krok 5
    Tak przygotowany farsz nakładaj na plastry bakłażana i zwijaj je w ruloniki. Możesz dodatkowo spiąć każdy z nich wykałaczką. Gotowe ruloniki układaj w naczyniu żaroodpornym.
  • Roladki z bakłażana  – krok 6
    Krok 6
    Całość posyp pozostałym serem i piecz przez 15 minut w 180 °C. Potrawa doskonale smakuje na gorąco oraz na zimno jako zakąska.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
Tagi
mięsocebulaKUCHNIA WŁOSKAroladkiSer żółtybakłażanobiadZAPIEKANKIFASZEROWANE WARZYWAOBIAD Z MIĘSA MIELONEGOFRISCOpomysł na obiadPomysł na danie z mięsa mielonegodanie z serem
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemFix Spaghetti Bolognese extra ziołowe KnorrREKLAMAFix Spaghetti Bolognese extra ziołowe KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemFix Spaghetti Bolognese extra ziołowe KnorrREKLAMAFix Spaghetti Bolognese extra ziołowe KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (25)
Jola SobierajOdpowiedz16.07.2014
Ciekawy przepis. Zawsze chciałam coś przygotować z bakłażanem, ale nie wiedziałam jak i co. Spróbuję tym razem.
Jaroslaw MisterekOdpowiedz16.07.2014
podaj adres, już pędzę
Marta MajewskaOdpowiedz16.07.2014
Palce lizać super
Jolanta RejmanOdpowiedz16.07.2014
Ja już zrobiłam...pychotka;)
Kasia BoguszewiczOdpowiedz16.07.2014
musze sprubowac fajny pomysl
Zloto WlosaOdpowiedz15.07.2014
Pycha
Basia Korczak-WróblewskaOdpowiedz15.07.2014
zamiast żółtego daję mozarellę
Anna SzotekOdpowiedz15.07.2014
Mniam,mniam......poproszę taką roladkę.....
Sylwia KurcOdpowiedz15.07.2014
jakoś mi Gruzją zapachniało
Joanna KrólakOdpowiedz15.07.2014
uwielbiam
Dorota Honorata FilimowskaOdpowiedz15.07.2014
Rolada z cukini -dobre smaki
Ursula NowickiOdpowiedz15.07.2014
Ale pycha
Bogusławski PawełOdpowiedz15.07.2014
Cukinia + farsz + grill lub piekarnik = super jedzonko :)
Bożena SimaOdpowiedz15.07.2014
a ja nie czekam wole cos innego
Marzena MiszczakOdpowiedz15.07.2014
Ja też zrobiłam zapiekane z cukinii...pychotka.... ;-)
Sylwia KaniaOdpowiedz15.07.2014
po co ten fix? nie lepiej świeże zioła?
Grażyna SzumińskaOdpowiedz15.07.2014
MUSI smakować dobrze wygląda ....)
Anna CzechOdpowiedz15.07.2014
U mnie podobna właśnie piecze się w piekarniku :)
Kamila Jagoda KuligowskaOdpowiedz15.07.2014
koniecznie trzeba zdjąc skórkę, albo jej nie jeść, grozi uduszeniem;/
Urszula ŁechtańskaOdpowiedz15.07.2014
Pysznie wygląda
Agata WillmannOdpowiedz15.07.2014
Robilam i smakuje niezle, polecam...
przepisy.plOdpowiedz15.07.2014
Marzena Jankowska, ojtam ojtam, to przecież zapiekanka z bakłażana ;)
Mariusz Maniek WiśniewskiOdpowiedz15.07.2014
Uwielbiam zapiekanki!!! A ty Madziu?
Marzena MarzaOdpowiedz15.07.2014
Pyszne ,ale piec kilo extra po takim daniu :D
Malgorzata KaniaOdpowiedz15.07.2014
COS PYSZNEGO!
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Zapiekanki warzywne. Bakłażanowe roladki zapiekane w sosie pomidorowym.
Zapiekanki warzywne. Bakłażanowe roladki zapiekane w sosie pomidorowym.
5 propozycji na pyszne roladki
5 propozycji na pyszne roladki
Rolady, roladki, zawijańce
Rolady, roladki, zawijańce
Trochę luksusu na co dzień. Wykwintne roladki z kurczaka z suszonymi owocami.
Trochę luksusu na co dzień. Wykwintne roladki z kurczaka z suszonymi owocami.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

15
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby