
Składniki
400 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
120 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana dokładnie umyj i pokrój wzdłuż na cienkie plasterki. Każdy z nich usmaż na patelni grillowej.

Krok 2
Cebulę oraz czosnek posiekaj. Podsmaż z mięsem mielonym przez około 8 minut.

Krok 3
Do mięsa dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem, Fix Knorr oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż zgęstnieje.

Krok 4
Gotowy farsz wymieszaj z połową startego sera i odstaw, aby lekko ostygł i zgęstniał.

Krok 5
Tak przygotowany farsz nakładaj na plastry bakłażana i zwijaj je w ruloniki. Możesz dodatkowo spiąć każdy z nich wykałaczką. Gotowe ruloniki układaj w naczyniu żaroodpornym.

Krok 6
Całość posyp pozostałym serem i piecz przez 15 minut w 180 °C. Potrawa doskonale smakuje na gorąco oraz na zimno jako zakąska.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej