
Składniki
1 szczypta
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
3 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
100 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło rozgrzać na patelni u smażyć kurki. Doprawić sola i pieprzem. Odstawić do wystygnięcia.
Krok 2
Piersi z kurczak rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Posypać przyprawa do kurczaka. Posmarować musztarda. Na każdy płat rozłoży po plastrze sera, na to dać porcje kurek i zwinąć w roladkę.
Krok 3
Zapanierowac w jajku i bułce tartej. Masło z olejem rozgrzać na patelni i usmażyć roladki. Podawać z frytkami i sałatka .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej