Roladki z kurczaka z kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kurczaka z kurkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

100 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozgrzać na patelni u smażyć kurki. Doprawić sola i pieprzem. Odstawić do wystygnięcia.

Krok 2

Piersi z kurczak rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Posypać przyprawa do kurczaka. Posmarować musztarda. Na każdy płat rozłoży po plastrze sera, na to dać porcje kurek i zwinąć w roladkę.

Krok 3

Zapanierowac w jajku i bułce tartej. Masło z olejem rozgrzać na patelni i usmażyć roladki. Podawać z frytkami i sałatka .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej