
Składniki
1 szczypta
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
3 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
100 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło rozgrzać na patelni u smażyć kurki. Doprawić sola i pieprzem. Odstawić do wystygnięcia.
Krok 2
Piersi z kurczak rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Posypać przyprawa do kurczaka. Posmarować musztarda. Na każdy płat rozłoży po plastrze sera, na to dać porcje kurek i zwinąć w roladkę.
Krok 3
Zapanierowac w jajku i bułce tartej. Masło z olejem rozgrzać na patelni i usmażyć roladki. Podawać z frytkami i sałatka .
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej