Roladki pikantnie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki pikantnie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

15 dekagramów

8 plastrów

1 szklanka

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso cienko rozbij. Jabłka pokrój na ćwiartki w tym 4 ćwiartki pokrój wzdłuż na cienkie plasterki.

Krok 2

Mięso oprósz solą, pieprzem i posmaruj musztardą. Przykryj plastrami wędliny i obłóż plasterkami jabłek. Zwiń ciasno w roladki i zepnij.

Krok 3

Cebulę pokrój w kostkę, boczek również. Roladki obsmaż na oleju i wyjmij.

Krok 4

Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę i boczek i ponownie włóż roladki. Podlej niepełną szklanką gorącej wody, przykryj i duś około 1 godziny.

Krok 5

Ćwiartki drugiego jabłka pokrój na cząstki. Dodaj do mięsa na 15 minut przed końcem duszenia. A na 5 mint przed końcem dodaj borówki.

Krok 6

Dopraw wszystko solą, pieprzem i w razie konieczności odrobiną cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki pikantnie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki pikantnie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Risotto szafranowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej