
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
15 dekagramów
8 plastrów
1 szklanka
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso cienko rozbij. Jabłka pokrój na ćwiartki w tym 4 ćwiartki pokrój wzdłuż na cienkie plasterki.
Krok 2
Mięso oprósz solą, pieprzem i posmaruj musztardą. Przykryj plastrami wędliny i obłóż plasterkami jabłek. Zwiń ciasno w roladki i zepnij.
Krok 3
Cebulę pokrój w kostkę, boczek również. Roladki obsmaż na oleju i wyjmij.
Krok 4
Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę i boczek i ponownie włóż roladki. Podlej niepełną szklanką gorącej wody, przykryj i duś około 1 godziny.
Krok 5
Ćwiartki drugiego jabłka pokrój na cząstki. Dodaj do mięsa na 15 minut przed końcem duszenia. A na 5 mint przed końcem dodaj borówki.
Krok 6
Dopraw wszystko solą, pieprzem i w razie konieczności odrobiną cukru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej