Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem
średnie
40 osób zapisało

Składniki
150 gramów
175 gramów
1 pęczek
1 pęczek
0.5 sztuki
0.5 sztuki
4 sztuki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
0.75 szklanki
0.75 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę, mleko, jajko, mąkę, oliwę , szczyptę soli zmiksować. Usmażyć naleśniki.
Krok 2
Przygotować bulion z kostki grzybowej. Kaszę ugotować w bulionie grzybowym, do całkowitego wchłonięcia wody (bulionu powinno być 2 razy tyle co objętość kaszy).
Krok 3
Cebulę i pieczarki pokroić drobno, usmażyć na łyżce masła. Paprykę czerwoną pokroić w kosteczkę, koperek i szczypiorek posiekać. Wszystko razem połączyć, przyprawić solą, pieprzem.
Krok 4
Na całe naleśniki rozsmarować równomiernie farsz, zwinąć w roladkę, koniec wysmarować białym serkiem ( aby się nie odklejały), pokroić po skosie na kawałki, podawać jako przekąskę na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej