Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

3

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

175 gramów

1 pęczek

1 pęczek

0.5 sztuki

0.5 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

0.75 szklanki

0.75 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę, mleko, jajko, mąkę, oliwę , szczyptę soli zmiksować. Usmażyć naleśniki.

Krok 2

Przygotować bulion z kostki grzybowej. Kaszę ugotować w bulionie grzybowym, do całkowitego wchłonięcia wody (bulionu powinno być 2 razy tyle co objętość kaszy).

Krok 3

Cebulę i pieczarki pokroić drobno, usmażyć na łyżce masła. Paprykę czerwoną pokroić w kosteczkę, koperek i szczypiorek posiekać. Wszystko razem połączyć, przyprawić solą, pieprzem.

Krok 4

Na całe naleśniki rozsmarować równomiernie farsz, zwinąć w roladkę, koniec wysmarować białym serkiem ( aby się nie odklejały), pokroić po skosie na kawałki, podawać jako przekąskę na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej