Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
8 łyżeczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
Krok 2
Bakłażana kroimy w podłużne plastry i grillujemy z obu stron, oprószamy rozkruszoną mmini kostką czosnku Knorr.
Krok 3
Jajka obieramy, każde kroimy wzdłuż na pół.
Krok 4
Na każdą połówkę jajka nakładamy łyżeczkę majonezu i gałązkę kopru. Delikatnie zawijamy w plaster bakłażana. Zabezpieczamy wykałaczką i układamy na talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej