Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

8 łyżeczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo i studzimy.

Krok 2

Bakłażana kroimy w podłużne plastry i grillujemy z obu stron, oprószamy rozkruszoną mmini kostką czosnku Knorr.

Krok 3

Jajka obieramy, każde kroimy wzdłuż na pół.

Krok 4

Na każdą połówkę jajka nakładamy łyżeczkę majonezu i gałązkę kopru. Delikatnie zawijamy w plaster bakłażana. Zabezpieczamy wykałaczką i układamy na talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej