Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

8 łyżeczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo i studzimy.

Krok 2

Bakłażana kroimy w podłużne plastry i grillujemy z obu stron, oprószamy rozkruszoną mmini kostką czosnku Knorr.

Krok 3

Jajka obieramy, każde kroimy wzdłuż na pół.

Krok 4

Na każdą połówkę jajka nakładamy łyżeczkę majonezu i gałązkę kopru. Delikatnie zawijamy w plaster bakłażana. Zabezpieczamy wykałaczką i układamy na talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej