Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
8 łyżeczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
Krok 2
Bakłażana kroimy w podłużne plastry i grillujemy z obu stron, oprószamy rozkruszoną mmini kostką czosnku Knorr.
Krok 3
Jajka obieramy, każde kroimy wzdłuż na pół.
Krok 4
Na każdą połówkę jajka nakładamy łyżeczkę majonezu i gałązkę kopru. Delikatnie zawijamy w plaster bakłażana. Zabezpieczamy wykałaczką i układamy na talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej