Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
8 łyżeczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
Krok 2
Bakłażana kroimy w podłużne plastry i grillujemy z obu stron, oprószamy rozkruszoną mmini kostką czosnku Knorr.
Krok 3
Jajka obieramy, każde kroimy wzdłuż na pół.
Krok 4
Na każdą połówkę jajka nakładamy łyżeczkę majonezu i gałązkę kopru. Delikatnie zawijamy w plaster bakłażana. Zabezpieczamy wykałaczką i układamy na talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej