Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

8 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo i studzimy.

Krok 2

Bakłażana kroimy w podłużne plastry i grillujemy z obu stron, oprószamy rozkruszoną mmini kostką czosnku Knorr.

Krok 3

Jajka obieramy, każde kroimy wzdłuż na pół.

Krok 4

Na każdą połówkę jajka nakładamy łyżeczkę majonezu i gałązkę kopru. Delikatnie zawijamy w plaster bakłażana. Zabezpieczamy wykałaczką i układamy na talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej