Roladki z grillowanego bakłażana z jajkiem, koprem i nutą czosnku
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
8 łyżeczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
Krok 2
Bakłażana kroimy w podłużne plastry i grillujemy z obu stron, oprószamy rozkruszoną mmini kostką czosnku Knorr.
Krok 3
Jajka obieramy, każde kroimy wzdłuż na pół.
Krok 4
Na każdą połówkę jajka nakładamy łyżeczkę majonezu i gałązkę kopru. Delikatnie zawijamy w plaster bakłażana. Zabezpieczamy wykałaczką i układamy na talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej