
Składniki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię kroimy na cieniutkie plastry. Solimy i odstawiamy na 10 minut aby puściła soki.
Krok 2
Spryskujemy oliwką i układamy na rozgrzanej patelni grillowej. Paprykę kroimy w paseczki i też grillujemy. Ser feta przekładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy Pesto do smaku ( ja dałam dwie spore łyżeczki ). Mieszamy.
Krok 3
Zgrillowane plastry cukinii układamy na desce i smarujemy fetą. Na końcu układamy po kawałku zgrillowanej papryki i zawijamy.Dekorujemy kiełkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej