
Składniki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię kroimy na cieniutkie plastry. Solimy i odstawiamy na 10 minut aby puściła soki.
Krok 2
Spryskujemy oliwką i układamy na rozgrzanej patelni grillowej. Paprykę kroimy w paseczki i też grillujemy. Ser feta przekładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy Pesto do smaku ( ja dałam dwie spore łyżeczki ). Mieszamy.
Krok 3
Zgrillowane plastry cukinii układamy na desce i smarujemy fetą. Na końcu układamy po kawałku zgrillowanej papryki i zawijamy.Dekorujemy kiełkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej