Roladki z grillowanej cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z grillowanej cukinii

Autor: superbaba4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię kroimy na cieniutkie plastry. Solimy i odstawiamy na 10 minut aby puściła soki.

Krok 2

Spryskujemy oliwką i układamy na rozgrzanej patelni grillowej. Paprykę kroimy w paseczki i też grillujemy. Ser feta przekładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy Pesto do smaku ( ja dałam dwie spore łyżeczki ). Mieszamy.

Krok 3

Zgrillowane plastry cukinii układamy na desce i smarujemy fetą. Na końcu układamy po kawałku zgrillowanej papryki i zawijamy.Dekorujemy kiełkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej