Roladki z grillowanej cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z grillowanej cukinii

Autor: superbaba4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię kroimy na cieniutkie plastry. Solimy i odstawiamy na 10 minut aby puściła soki.

Krok 2

Spryskujemy oliwką i układamy na rozgrzanej patelni grillowej. Paprykę kroimy w paseczki i też grillujemy. Ser feta przekładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy Pesto do smaku ( ja dałam dwie spore łyżeczki ). Mieszamy.

Krok 3

Zgrillowane plastry cukinii układamy na desce i smarujemy fetą. Na końcu układamy po kawałku zgrillowanej papryki i zawijamy.Dekorujemy kiełkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej