Roladki schabowe z mięsem mielonym, serem i żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki schabowe z mięsem mielonym, serem i żurawiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

1270 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

485 osób wydrukowało

Pobierz pdf

625 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

150 gramów

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie rozbij tłuczkiem do mięsa tak, aby powstał duży i cienki plaster. Dobrze jest zrobić to przez folię lub torebkę plastikową. Dzięki temu mięso będzie równe i bez dziur.

Roladki schabowe z mięsem mielonym, serem i żurawiną - Krok 1

Krok 2

Mięso mielone wymieszaj ze startym serem, żurawiną, dwiema łyżkami przegotowanej wody i dopraw je szczyptą przyprawy Knorr.

Roladki schabowe z mięsem mielonym, serem i żurawiną - Krok 2

Krok 3

Przyprawą Knorr posyp również rozbite kotlety schabowe.

Roladki schabowe z mięsem mielonym, serem i żurawiną - Krok 3

Krok 4

Nakładaj farsz i zwijaj całość w roladkę, podobnie, jak się zwija krokiety. Roladki oprósz mąką.

Roladki schabowe z mięsem mielonym, serem i żurawiną - Krok 4

Krok 5

Gotowe roladki ze schabu obsmażaj z każdej strony tak, aby były złociste i rumiane.

Roladki schabowe z mięsem mielonym, serem i żurawiną - Krok 5

Krok 6

Następne umieść mięso w piekarniku rozgrzanym do 190 °C na 25 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami oraz surówką. Roladki ze schabu możesz również dusić z Fixem Schab a’la Stroganoff Knorr.

Roladki schabowe z mięsem mielonym, serem i żurawiną - Krok 6
28

Opinie o przepisie

  • Mili  Mili

    Mili Mili , 22.12.2020

    Ja zmieniłam przepis i oczywiście użyłam wolowiny i nie zapiekalam a dusiłam i wtszedk cudowny sos i przepyszne mięso.... Wszystkim domownikom smakowało zarem polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Grzywacz

    Dorota Grzywacz , 23.02.2020

    bardzo dobre.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • wiola gli

    wiola gli , 07.06.2017

    zamiast schabu dałam pierś z kurczaka. resztę robiłam według przepisu. smaczne ale trochę za słabo doprawione jak dla mnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irmina Bownik

    Irmina Bownik , 06.01.2017

    robilam, są pyszne :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Donajkowski

    Andrzej Donajkowski , 15.06.2016

    bm mmgr KMP tym m lm o km m

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Alicja

    Marta Alicja , 22.11.2014

    Kurcze nie mam tylko zurawiny. Czy mogę zastąpić pomidorami suszonymi?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Nowak

    Halina Nowak , 19.11.2014

    i ja sie pokusze, aby zrobic takie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Foetke

    Halina Foetke , 19.11.2014

    super przepis ,muszę go zrobić jak mąż wróci z delegacji ,- będą nagrody...........................

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Tokarski

    Jan Tokarski , 19.11.2014

    - Smacznego Reni- Ty Wiesz co Dobre ,Pozdrawiam..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Orczykowska

    Beata Orczykowska , 19.11.2014

    Dziś zrobię :-))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 19.11.2014

    a ja lubię roladki z ziemniaków

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Jaskiewiczduda

    Janina Jaskiewiczduda , 19.11.2014

    mniam mniam to będzie napewno smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rysiu Bednarz

    Rysiu Bednarz , 19.11.2014

    Lubisz dobrze zjeść.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Usydus

    Grzegorz Usydus , 19.11.2014

    Dobra stronka:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Krzepkowska

    Ania Krzepkowska , 18.11.2014

    Wyglądają bardzo kuszącoooo:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Jolanta Dworecka Werner

    Krystyna Jolanta Dworecka Werner , 18.11.2014

    Polecam // mogą być nawet podane na zimno jako zakąska z sosem żurawinowym ..pyszne ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Witold Klimowski

    Witold Klimowski , 18.11.2014

    Znowu te smaki.Ja już nie mogę!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emilia Baranowska

    Emilia Baranowska , 18.11.2014

    come buone mangare

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Asia Caban

    Asia Caban , 18.11.2014

    wyglądają pysznie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Szczerek

    Jan Szczerek , 18.11.2014

    No weź przestań, Marzenka...Psor się odchudza! Nie po to każdego dnia ganiam na siłownię, żeby mi tu jakieś roladki... z żurawiną. (D;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dżiulana Novatkovska

    Dżiulana Novatkovska , 18.11.2014

    super:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Czerniawska

    Małgorzata Czerniawska , 18.11.2014

    Bardzo efektowne, i kasza gryczana, czego chcieć więcej..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Zapłatyński

    Jan Zapłatyński , 18.11.2014

    Jeżeli to nieszawski rarytas to Beata nie zna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Brzostowska

    Grazyna Brzostowska , 18.11.2014

    Pycha.:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Chrzanowski

    Jan Chrzanowski , 18.11.2014

    Chętnie zjem.Po proszę porcję na biurko!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ula Szczęśniak

    Ula Szczęśniak , 18.11.2014

    Wyglądają smakowicie :) myślę, że kiedyś zrobię :) dzięki za przepis.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Stanislawski

    Zbigniew Stanislawski , 18.11.2014

    mmmmnnnniiiiaaaammmmmm..............

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mikołaj Kulupa

    Mikołaj Kulupa , 18.11.2014

    Dobre :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki schabowe z mięsem mielonym, serem i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki schabowe z mięsem mielonym, serem i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki schabowe z mięsem mielonym, serem i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki schabowe z mięsem mielonym, serem i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki schabowe z mięsem mielonym, serem i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki schabowe z mięsem mielonym, serem i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki schabowe z mięsem mielonym, serem i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki schabowe z mięsem mielonym, serem i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej