Roladki z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kukurydzą

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400

1 opakowanie

1 opakowanie

10 dekagramów

30 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozpuść masło, dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę i zioła - duś 5 min.

Krok 2

Do przestudzonej kukurydzy dodaj jajko, starty ser i tartą bułkę.

Krok 3

Pokrojone w cienkie plastry mięso rozbij tłuczkiem a następnie oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr.

Krok 4

Na każdy plaster nałóż łyżkę farszu z kukurydzy, zwiń i zepnij wykałaczką.

Krok 5

Panieruj kolejno w mące, jajku i bułce. Smaż na oliwie na małym ogniu. Podawaj z puree ziemniaczanym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej