
Składniki
400
1 opakowanie
1 opakowanie
10 dekagramów
30 gramów
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżeczki
2 sztuki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozpuść masło, dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę i zioła - duś 5 min.
Krok 2
Do przestudzonej kukurydzy dodaj jajko, starty ser i tartą bułkę.
Krok 3
Pokrojone w cienkie plastry mięso rozbij tłuczkiem a następnie oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr.
Krok 4
Na każdy plaster nałóż łyżkę farszu z kukurydzy, zwiń i zepnij wykałaczką.
Krok 5
Panieruj kolejno w mące, jajku i bułce. Smaż na oliwie na małym ogniu. Podawaj z puree ziemniaczanym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej