
Składniki
400
1 opakowanie
1 opakowanie
10 dekagramów
30 gramów
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżeczki
2 sztuki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozpuść masło, dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę i zioła - duś 5 min.
Krok 2
Do przestudzonej kukurydzy dodaj jajko, starty ser i tartą bułkę.
Krok 3
Pokrojone w cienkie plastry mięso rozbij tłuczkiem a następnie oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr.
Krok 4
Na każdy plaster nałóż łyżkę farszu z kukurydzy, zwiń i zepnij wykałaczką.
Krok 5
Panieruj kolejno w mące, jajku i bułce. Smaż na oliwie na małym ogniu. Podawaj z puree ziemniaczanym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej