
Składniki
400
1 opakowanie
1 opakowanie
10 dekagramów
30 gramów
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżeczki
2 sztuki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozpuść masło, dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę i zioła - duś 5 min.
Krok 2
Do przestudzonej kukurydzy dodaj jajko, starty ser i tartą bułkę.
Krok 3
Pokrojone w cienkie plastry mięso rozbij tłuczkiem a następnie oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr.
Krok 4
Na każdy plaster nałóż łyżkę farszu z kukurydzy, zwiń i zepnij wykałaczką.
Krok 5
Panieruj kolejno w mące, jajku i bułce. Smaż na oliwie na małym ogniu. Podawaj z puree ziemniaczanym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej