Roladki z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kukurydzą

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400

1 opakowanie

1 opakowanie

10 dekagramów

30 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozpuść masło, dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę i zioła - duś 5 min.

Krok 2

Do przestudzonej kukurydzy dodaj jajko, starty ser i tartą bułkę.

Krok 3

Pokrojone w cienkie plastry mięso rozbij tłuczkiem a następnie oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr.

Krok 4

Na każdy plaster nałóż łyżkę farszu z kukurydzy, zwiń i zepnij wykałaczką.

Krok 5

Panieruj kolejno w mące, jajku i bułce. Smaż na oliwie na małym ogniu. Podawaj z puree ziemniaczanym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej