Roladki wołowe zwijane po myśliwsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki wołowe zwijane po myśliwsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

4 plastry

1 szczypta

2 łyżki

120 gramów

2 sztuki

1 szczypta

4 plastry

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz, rozbij tłuczkiem, natrzyj solą, pieprzem, roztartym rozmarynem, skrop syropem.

Krok 2

Cebulę i boczek pokrój w kostkę, a pieczarki w plastry.

Krok 3

Połowę boczku, połowę pieczarek i cebulę podsmaż na oleju. Dodaj natkę, przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Farsz rozłóż na plastrach mięsa. Plastry zroluj, zwiąż nicią kuchenną.

Krok 5

Masło rozgrzej w rondlu, wrzuć pozostały boczek i pieczarki, włóż roladki, obsmaż z każdej strony.

Krok 6

Podlej połową szklanki wody. Potrawę duś pod przykryciem przez 75 minut. Roladki wyłóż na ogrzany talerz.

Krok 7

Sos z duszenia odparuj, aby pozostało 250 ml płynu, dodaj mąkę rozmieszaną z niewielką ilością wody. Zamieszaj, zagotuj. Przypraw śmietaną. Roladki podawaj polane sosem, z ryżem ugotowanym na sypko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej