Roladki wołowe zwijane po myśliwsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki wołowe zwijane po myśliwsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

4 plastry

1 szczypta

2 łyżki

120 gramów

2 sztuki

1 szczypta

4 plastry

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz, rozbij tłuczkiem, natrzyj solą, pieprzem, roztartym rozmarynem, skrop syropem.

Krok 2

Cebulę i boczek pokrój w kostkę, a pieczarki w plastry.

Krok 3

Połowę boczku, połowę pieczarek i cebulę podsmaż na oleju. Dodaj natkę, przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Farsz rozłóż na plastrach mięsa. Plastry zroluj, zwiąż nicią kuchenną.

Krok 5

Masło rozgrzej w rondlu, wrzuć pozostały boczek i pieczarki, włóż roladki, obsmaż z każdej strony.

Krok 6

Podlej połową szklanki wody. Potrawę duś pod przykryciem przez 75 minut. Roladki wyłóż na ogrzany talerz.

Krok 7

Sos z duszenia odparuj, aby pozostało 250 ml płynu, dodaj mąkę rozmieszaną z niewielką ilością wody. Zamieszaj, zagotuj. Przypraw śmietaną. Roladki podawaj polane sosem, z ryżem ugotowanym na sypko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki wołowe zwijane po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej