
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
4 plastry
1 szczypta
2 łyżki
120 gramów
2 sztuki
1 szczypta
4 plastry
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz, rozbij tłuczkiem, natrzyj solą, pieprzem, roztartym rozmarynem, skrop syropem.
Krok 2
Cebulę i boczek pokrój w kostkę, a pieczarki w plastry.
Krok 3
Połowę boczku, połowę pieczarek i cebulę podsmaż na oleju. Dodaj natkę, przypraw solą i pieprzem.
Krok 4
Farsz rozłóż na plastrach mięsa. Plastry zroluj, zwiąż nicią kuchenną.
Krok 5
Masło rozgrzej w rondlu, wrzuć pozostały boczek i pieczarki, włóż roladki, obsmaż z każdej strony.
Krok 6
Podlej połową szklanki wody. Potrawę duś pod przykryciem przez 75 minut. Roladki wyłóż na ogrzany talerz.
Krok 7
Sos z duszenia odparuj, aby pozostało 250 ml płynu, dodaj mąkę rozmieszaną z niewielką ilością wody. Zamieszaj, zagotuj. Przypraw śmietaną. Roladki podawaj polane sosem, z ryżem ugotowanym na sypko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej