Składniki
4 sztuki
1 sztuka
8 sztuk
4 łyżeczki
2 łyżki
1 sztuka
2 szklanki
5 łyżek
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Płaty wołowe solimy i pieprzymy a następnie nakładamy na nie po 2 plastry boczku, odrobinę cebuli i długi pasek ogórka a następnie zwijamy i związujemy nitką.
Krok 2
Roladki obsmażamy z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną marchewkę i rozpuszczoną w litrze wody Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotujemy na małym ogniu około 1,5 godziny. W tym czasie bulion się zredukuje.
Krok 3
Po tym czasie wyjmujemy roladki, dodajemy przecier pomidorowy i miksujemy blenderem. Następnie dodajemy wymieszaną z mąką śmietanę i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i wkładamy do sosu mięso.
Krok 4
Podajemy z ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej