Roladki wołowe w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki wołowe w sosie

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

4 łyżeczki

2 łyżki

1 sztuka

2 szklanki

5 łyżek

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty wołowe solimy i pieprzymy a następnie nakładamy na nie po 2 plastry boczku, odrobinę cebuli i długi pasek ogórka a następnie zwijamy i związujemy nitką.

Krok 2

Roladki obsmażamy z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną marchewkę i rozpuszczoną w litrze wody Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotujemy na małym ogniu około 1,5 godziny. W tym czasie bulion się zredukuje.

Krok 3

Po tym czasie wyjmujemy roladki, dodajemy przecier pomidorowy i miksujemy blenderem. Następnie dodajemy wymieszaną z mąką śmietanę i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i wkładamy do sosu mięso.

Krok 4

Podajemy z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki Chrzanowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej