Roladki wołowe w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki wołowe w sosie

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

4 łyżeczki

2 łyżki

1 sztuka

2 szklanki

5 łyżek

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty wołowe solimy i pieprzymy a następnie nakładamy na nie po 2 plastry boczku, odrobinę cebuli i długi pasek ogórka a następnie zwijamy i związujemy nitką.

Krok 2

Roladki obsmażamy z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną marchewkę i rozpuszczoną w litrze wody Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotujemy na małym ogniu około 1,5 godziny. W tym czasie bulion się zredukuje.

Krok 3

Po tym czasie wyjmujemy roladki, dodajemy przecier pomidorowy i miksujemy blenderem. Następnie dodajemy wymieszaną z mąką śmietanę i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i wkładamy do sosu mięso.

Krok 4

Podajemy z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki wołowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej