Pulpeciki rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki rybne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

243 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

309 osób wydrukowało

Pobierz pdf

312 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

null

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 kilograma

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz i odsącz filety. Obsyp Przyprawą do ryb Knorr i odstaw na godzinę. Następnie zmiel je w maszynce wraz z jedną cebulą.

Pulpeciki rybne  - Krok 1

Krok 2

Otrzymaną masę wymieszaj z jajkiem. Dodaj bułkę tartą i uformuj pulpety.

Krok 3

Drugą cebulę i pozostałe warzywa pokrój w plastry i ugotuj z nich wywar.

Krok 4

Wrzuć do niego pulpety i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Krok 5

Do wywaru dodaj odrobinę koncentratu pomidorowego.

przepisy.pl

Dobra rada:

Pulpety podawaj z ziemniakami i surówką z marchewki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki rybne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki rybne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki rybne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki rybne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki rybne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki rybne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki rybne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki rybne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpeciki rybne Pulpeciki rybne

Pulpety kojarzą nam się głównie z mięsem mielonym wołowym lub wieprzowym. Tymczasem pulpeciki rybne to doskonała dla nich alternatywa. Ten przepis powinny mieć w pamięci żony zapalonych wędkarzy, którzy wracają z połowów z dużą ilością mniejszych ryb. Pulpeciki z nich zrobione są naprawdę pyszne! Do wykonania tej potrawy najprościej użyć filetów z mintaja. Jeśli jednak masz leszcze, płotki, karpia lub inne ryby, po wypatroszeniu lekko je obgotuj. Dzięki temu zabiegowi będzie łatwiej oddzielić mięso od ości i skóry. Kawałeczki białego mięsa zmiel w maszynce używając najdrobniejszego sitka. Najlepiej zrób to dwukrotnie. Tak przygotowane mięso możesz doprawić i uformować z niego małe kulki. Doskonale będą smakowały z delikatnie pomidorowym sosem. Polej nim pulpety oraz ryż lub ziemniaczki, które podasz jako dodatek.