
Składniki
0.5 kilograma
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz i odsącz filety. Obsyp Przyprawą do ryb Knorr i odstaw na godzinę. Następnie zmiel je w maszynce wraz z jedną cebulą.

Krok 2
Otrzymaną masę wymieszaj z jajkiem. Dodaj bułkę tartą i uformuj pulpety.
Krok 3
Drugą cebulę i pozostałe warzywa pokrój w plastry i ugotuj z nich wywar.
Krok 4
Wrzuć do niego pulpety i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
Krok 5
Do wywaru dodaj odrobinę koncentratu pomidorowego.

Dobra rada:
Pulpety podawaj z ziemniakami i surówką z marchewki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pulpeciki rybne
Pulpety kojarzą nam się głównie z mięsem mielonym wołowym lub wieprzowym. Tymczasem pulpeciki rybne to doskonała dla nich alternatywa. Ten przepis powinny mieć w pamięci żony zapalonych wędkarzy, którzy wracają z połowów z dużą ilością mniejszych ryb. Pulpeciki z nich zrobione są naprawdę pyszne! Do wykonania tej potrawy najprościej użyć filetów z mintaja. Jeśli jednak masz leszcze, płotki, karpia lub inne ryby, po wypatroszeniu lekko je obgotuj. Dzięki temu zabiegowi będzie łatwiej oddzielić mięso od ości i skóry. Kawałeczki białego mięsa zmiel w maszynce używając najdrobniejszego sitka. Najlepiej zrób to dwukrotnie. Tak przygotowane mięso możesz doprawić i uformować z niego małe kulki. Doskonale będą smakowały z delikatnie pomidorowym sosem. Polej nim pulpety oraz ryż lub ziemniaczki, które podasz jako dodatek.