Pulpeciki rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki rybne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

234 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

288 osób wydrukowało

Pobierz pdf

261 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 kilograma

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz i odsącz filety. Obsyp Przyprawą do ryb Knorr i odstaw na godzinę. Następnie zmiel je w maszynce wraz z jedną cebulą.

Pulpeciki rybne  - Krok 1

Krok 2

Otrzymaną masę wymieszaj z jajkiem. Dodaj bułkę tartą i uformuj pulpety.

Krok 3

Drugą cebulę i pozostałe warzywa pokrój w plastry i ugotuj z nich wywar.

Krok 4

Wrzuć do niego pulpety i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Krok 5

Do wywaru dodaj odrobinę koncentratu pomidorowego.

przepisy.pl

Dobra rada:

Pulpety podawaj z ziemniakami i surówką z marchewki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki rybne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki rybne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki rybne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki rybne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki rybne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki rybne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki rybne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki rybne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpeciki rybne Pulpeciki rybne

Pulpety kojarzą nam się głównie z mięsem mielonym wołowym lub wieprzowym. Tymczasem pulpeciki rybne to doskonała dla nich alternatywa. Ten przepis powinny mieć w pamięci żony zapalonych wędkarzy, którzy wracają z połowów z dużą ilością mniejszych ryb. Pulpeciki z nich zrobione są naprawdę pyszne! Do wykonania tej potrawy najprościej użyć filetów z mintaja. Jeśli jednak masz leszcze, płotki, karpia lub inne ryby, po wypatroszeniu lekko je obgotuj. Dzięki temu zabiegowi będzie łatwiej oddzielić mięso od ości i skóry. Kawałeczki białego mięsa zmiel w maszynce używając najdrobniejszego sitka. Najlepiej zrób to dwukrotnie. Tak przygotowane mięso możesz doprawić i uformować z niego małe kulki. Doskonale będą smakowały z delikatnie pomidorowym sosem. Polej nim pulpety oraz ryż lub ziemniaczki, które podasz jako dodatek.