Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami

Autor: Ania Ania

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

300 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie zamoczyć na około 30 minut w zimnej wodzie. Odsączyć i pokroić w kostkę (około 1-2 cm).

Krok 2

Paprykę, cebulę i ogórki pokroić w dużą kostkę i wymieszać ze śledziem.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr (pół opakowania) wymieszać ze śmietaną, a następnie połączyć z pozostałymi składnikami.

Krok 4

Sałatkę najlepiej schłodzić przed podaniem w lodówce. Podawać z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej