Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

300 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie zamoczyć na około 30 minut w zimnej wodzie. Odsączyć i pokroić w kostkę (około 1-2 cm).

Krok 2

Paprykę, cebulę i ogórki pokroić w dużą kostkę i wymieszać ze śledziem.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr (pół opakowania) wymieszać ze śmietaną, a następnie połączyć z pozostałymi składnikami.

Krok 4

Sałatkę najlepiej schłodzić przed podaniem w lodówce. Podawać z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej