Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
6 sztuk
300 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie zamoczyć na około 30 minut w zimnej wodzie. Odsączyć i pokroić w kostkę (około 1-2 cm).
Krok 2
Paprykę, cebulę i ogórki pokroić w dużą kostkę i wymieszać ze śledziem.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr (pół opakowania) wymieszać ze śmietaną, a następnie połączyć z pozostałymi składnikami.
Krok 4
Sałatkę najlepiej schłodzić przed podaniem w lodówce. Podawać z ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej