Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami
łatwe
79 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
6 sztuk
300 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie zamoczyć na około 30 minut w zimnej wodzie. Odsączyć i pokroić w kostkę (około 1-2 cm).
Krok 2
Paprykę, cebulę i ogórki pokroić w dużą kostkę i wymieszać ze śledziem.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr (pół opakowania) wymieszać ze śmietaną, a następnie połączyć z pozostałymi składnikami.
Krok 4
Sałatkę najlepiej schłodzić przed podaniem w lodówce. Podawać z ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej