Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami
łatwe
79 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
6 sztuk
300 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie zamoczyć na około 30 minut w zimnej wodzie. Odsączyć i pokroić w kostkę (około 1-2 cm).
Krok 2
Paprykę, cebulę i ogórki pokroić w dużą kostkę i wymieszać ze śledziem.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr (pół opakowania) wymieszać ze śmietaną, a następnie połączyć z pozostałymi składnikami.
Krok 4
Sałatkę najlepiej schłodzić przed podaniem w lodówce. Podawać z ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej