Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie zamoczyć na około 30 minut w zimnej wodzie. Odsączyć i pokroić w kostkę (około 1-2 cm).

Krok 2

Paprykę, cebulę i ogórki pokroić w dużą kostkę i wymieszać ze śledziem.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr (pół opakowania) wymieszać ze śmietaną, a następnie połączyć z pozostałymi składnikami.

Krok 4

Sałatkę najlepiej schłodzić przed podaniem w lodówce. Podawać z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej