Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami
łatwe
59 osób zapisało
Składniki
500 gramów
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie zamoczyć na około 30 minut w zimnej wodzie. Odsączyć i pokroić w kostkę (około 1-2 cm).
Krok 2
Paprykę, cebulę i ogórki pokroić w dużą kostkę i wymieszać ze śledziem.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr (pół opakowania) wymieszać ze śmietaną, a następnie połączyć z pozostałymi składnikami.
Krok 4
Sałatkę najlepiej schłodzić przed podaniem w lodówce. Podawać z ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej