Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

300 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie zamoczyć na około 30 minut w zimnej wodzie. Odsączyć i pokroić w kostkę (około 1-2 cm).

Krok 2

Paprykę, cebulę i ogórki pokroić w dużą kostkę i wymieszać ze śledziem.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr (pół opakowania) wymieszać ze śmietaną, a następnie połączyć z pozostałymi składnikami.

Krok 4

Sałatkę najlepiej schłodzić przed podaniem w lodówce. Podawać z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej