Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami
łatwe
75 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
6 sztuk
300 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie zamoczyć na około 30 minut w zimnej wodzie. Odsączyć i pokroić w kostkę (około 1-2 cm).
Krok 2
Paprykę, cebulę i ogórki pokroić w dużą kostkę i wymieszać ze śledziem.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr (pół opakowania) wymieszać ze śmietaną, a następnie połączyć z pozostałymi składnikami.
Krok 4
Sałatkę najlepiej schłodzić przed podaniem w lodówce. Podawać z ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej