Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

300 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie zamoczyć na około 30 minut w zimnej wodzie. Odsączyć i pokroić w kostkę (około 1-2 cm).

Krok 2

Paprykę, cebulę i ogórki pokroić w dużą kostkę i wymieszać ze śledziem.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr (pół opakowania) wymieszać ze śmietaną, a następnie połączyć z pozostałymi składnikami.

Krok 4

Sałatkę najlepiej schłodzić przed podaniem w lodówce. Podawać z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia sałatka śledziowa z sezonowymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej