Kotlety z łososia - rybne kotleciki: mielone | Przepisy.pl pixel

Kotlety rybne z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

53

1080 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

496 osób wydrukowało

Pobierz pdf

950 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.6 kilograma

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

300 gramów

15 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek posiekaj. Podsmaż na tłuszczu, do momentu, gdy nabiorą rumianego koloru.

Kotlety rybne z łososia - Krok 1

Krok 2

Oczyść łososia ze skóry i ości. Zmiel w maszynce. Koperek posiekaj.

Kotlety rybne z łososia - Krok 2

Krok 3

Mielone mięso dopraw sokiem z cytryny, podsmażoną cebulką z czosnkiem oraz przyprawą Knorr. Dodaj posiekany koperek i ostrą paprykę.

Kotlety rybne z łososia - Krok 3

Krok 4

Dodaj jajka i wyrób masę. Jeśli uznasz, że jest zbyt rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Formuj kotlety.

Kotlety rybne z łososia - Krok 4

Krok 5

Panieruj kotlety w bułce tartej i smaż z obu stron po 6 minut.

Kotlety rybne z łososia - Krok 5

Krok 6

Przygotuj Sos Koperkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.

Kotlety rybne z łososia - Krok 6

Krok 7

Panierowane kotlety z łososia podawaj z sosem i, na przykład z sałatką.

Kotlety rybne z łososia - Krok 7
1

Opinie o przepisie

  • Maria Pisula

    Maria Pisula , 12.07.2019

    Jest bardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety rybne z łososiaKotlety rybne z łososia

Gdy twoje dzieci marudzą nad trzecimi w tym tygodniu mielonymi z mięsa wieprzowo-wołowego, w 45 minut przygotujesz im soczyste kotlety rybne ze zmielonego w maszynce łososia (bez skóry i ości). Kuchnia skandynawska jest godna uwagi chociażby ze względu na szerokie zastosowanie łatwo dostępnych świeżych ryb, które Skandynawowie smażą, gotują, grillują, wędzą, marynują, spożywają na surowo w postaci tatara, suszą na słońcu czy też konserwują soląc. Gotowe już mięso dopraw wyciśniętym sokiem z cytryny, podsmażoną na tłuszczu cebulą i czosnkiem, pachnącym koperkiem, ostrą papryką w proszku, przyprawą uniwersalną Delikat Knorr i zacznij wyrabiać zwartą masę na kotlety z dodatkiem jajek. Do tego przepisu możesz wykorzystać zapomniane, suche kajzerki, które po namoczeniu w mleku idealnie wzbogacą teksturę kotletów rybnych. Smak panierowanych usmażonych na złoto z obu stron kotlecików idealnie podkreśli Sos koperkowy Knorr, przygotowany według przepisu umieszczonego na opakowaniu.