Składniki
0.6 kilograma
2 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
300 gramów
15 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i czosnek posiekaj. Podsmaż na tłuszczu, do momentu, gdy nabiorą rumianego koloru.
Krok 2
Oczyść łososia ze skóry i ości. Zmiel w maszynce. Koperek posiekaj.
Krok 3
Mielone mięso dopraw sokiem z cytryny, podsmażoną cebulką z czosnkiem oraz przyprawą Knorr. Dodaj posiekany koperek i ostrą paprykę.
Krok 4
Dodaj jajka i wyrób masę. Jeśli uznasz, że jest zbyt rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Formuj kotlety.
Krok 5
Panieruj kotlety w bułce tartej i smaż z obu stron po 6 minut.
Krok 6
Przygotuj Sos Koperkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 7
Panierowane kotlety z łososia podawaj z sosem i, na przykład z sałatką.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety rybne z łososia
Gdy twoje dzieci marudzą nad trzecimi w tym tygodniu mielonymi z mięsa wieprzowo-wołowego, w 45 minut przygotujesz im soczyste kotlety rybne ze zmielonego w maszynce łososia (bez skóry i ości). Kuchnia skandynawska jest godna uwagi chociażby ze względu na szerokie zastosowanie łatwo dostępnych świeżych ryb, które Skandynawowie smażą, gotują, grillują, wędzą, marynują, spożywają na surowo w postaci tatara, suszą na słońcu czy też konserwują soląc. Gotowe już mięso dopraw wyciśniętym sokiem z cytryny, podsmażoną na tłuszczu cebulą i czosnkiem, pachnącym koperkiem, ostrą papryką w proszku, przyprawą uniwersalną Delikat Knorr i zacznij wyrabiać zwartą masę na kotlety z dodatkiem jajek. Do tego przepisu możesz wykorzystać zapomniane, suche kajzerki, które po namoczeniu w mleku idealnie wzbogacą teksturę kotletów rybnych. Smak panierowanych usmażonych na złoto z obu stron kotlecików idealnie podkreśli Sos koperkowy Knorr, przygotowany według przepisu umieszczonego na opakowaniu.