Kotlety rybne z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety rybne z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

50

904 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

423 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

776 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.6 kilograma

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

300 gramów

15 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek posiekaj. Podsmaż na tłuszczu, do momentu, gdy nabiorą rumianego koloru.

Kotlety rybne z łososia - Krok 1

Krok 2

Oczyść łososia ze skóry i ości. Zmiel w maszynce. Koperek posiekaj.

Kotlety rybne z łososia - Krok 2

Krok 3

Mielone mięso dopraw sokiem z cytryny, podsmażoną cebulką z czosnkiem oraz przyprawą Knorr. Dodaj posiekany koperek i ostrą paprykę.

Kotlety rybne z łososia - Krok 3

Krok 4

Dodaj jajka i wyrób masę. Jeśli uznasz, że jest zbyt rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Formuj kotlety.

Kotlety rybne z łososia - Krok 4

Krok 5

Panieruj kotlety w bułce tartej i smaż z obu stron po 6 minut.

Kotlety rybne z łososia - Krok 5

Krok 6

Przygotuj Sos Koperkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.

Kotlety rybne z łososia - Krok 6

Krok 7

Panierowane kotlety z łososia podawaj z sosem i, na przykład z sałatką.

Kotlety rybne z łososia - Krok 7
1

Opinie o przepisie

  • Maria Pisula

    Maria Pisula , 12.07.2019

    Jest bardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety rybne z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z łososia
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety rybne z łososiaKotlety rybne z łososia

Gdy twoje dzieci marudzą nad trzecimi w tym tygodniu mielonymi z mięsa wieprzowo-wołowego, w 45 minut przygotujesz im soczyste kotlety rybne ze zmielonego w maszynce łososia (bez skóry i ości). Kuchnia skandynawska jest godna uwagi chociażby ze względu na szerokie zastosowanie łatwo dostępnych świeżych ryb, które Skandynawowie smażą, gotują, grillują, wędzą, marynują, spożywają na surowo w postaci tatara, suszą na słońcu czy też konserwują soląc. Gotowe już mięso dopraw wyciśniętym sokiem z cytryny, podsmażoną na tłuszczu cebulą i czosnkiem, pachnącym koperkiem, ostrą papryką w proszku, przyprawą uniwersalną Delikat Knorr i zacznij wyrabiać zwartą masę na kotlety z dodatkiem jajek. Do tego przepisu możesz wykorzystać zapomniane, suche kajzerki, które po namoczeniu w mleku idealnie wzbogacą teksturę kotletów rybnych. Smak panierowanych usmażonych na złoto z obu stron kotlecików idealnie podkreśli Sos koperkowy Knorr, przygotowany według przepisu umieszczonego na opakowaniu.