PRZEPISY.PL
Kulebiak z rybą i kiszoną kapustą - autor: przepisy.pl

Kulebiak z rybą i kiszoną kapustą

  • 60
  • 5
  • Średnie
  • 0
145
osób dodało do Mniamlisty
145
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • masło30 gr
  • woda200 ml
  • mąka1 kg
  • woda500 ml
  • cukier25 gr
  • sól20 gr
  • olej50 ml
  • drożdże8 gr
Kulebiak z rybą i kiszoną kapustą – krok 1

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.
Kulebiak z rybą i kiszoną kapustą – krok 2

Krok 2

Cebule i czosnek posiekaj. Na maśle smaż cebulę, czosnek i posiekane grzyby. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Następnie dodaj posiekaną kapustę oraz majeranek. Dopraw przyprawą Knorr.
Kulebiak z rybą i kiszoną kapustą – krok 3

Krok 3

Wlej szklankę wody i duś do momentu, kiedy kapusta zrobi się miękka, a płyn odparuje.
Kulebiak z rybą i kiszoną kapustą – krok 4

Krok 4

Rozwałkuj ciasto. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, połóż na środku filet ryby. Oprósz przyprawą Knorr i nałóż gotową kapustę. Całość zwiń w rulon. Po wierzchu posmaruj pozostałym jajkiem i posyp pozostałym majerankiem. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

97
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Średnie
158
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
168
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
151
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Średnie