
Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
20 gramów
3 sztuki
2 sztuki
30 gramów
200 mililitrów
ciasto do pizzy:
1 kilogram
500 mililitrów
25 gramów
20 gramów
50 mililitrów
8 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.

Krok 2
Cebule i czosnek posiekaj. Na maśle smaż cebulę, czosnek i posiekane grzyby. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Następnie dodaj posiekaną kapustę oraz majeranek. Dopraw przyprawą Knorr.

Krok 3
Wlej szklankę wody i duś do momentu, kiedy kapusta zrobi się miękka, a płyn odparuje.

Krok 4
Rozwałkuj ciasto. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, połóż na środku filet ryby. Oprósz przyprawą Knorr i nałóż gotową kapustę. Całość zwiń w rulon. Po wierzchu posmaruj pozostałym jajkiem i posyp pozostałym majerankiem. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kulebiak z rybą i kiszoną kapustą
Kulebiak, czyli duży, wypiekany pieróg, to danie pochodzące z kuchni kresowej. Najlepiej sprawdzi się serwowany na ciepło jako dodatek do mocno przyprawionego, czystego barszczu czerwonego lub jako samodzielna przekąska. Do jego przygotowania będzie potrzebny filet ryby (najlepiej sprawdzi się łosoś), ciasto drożdżowe, kiszona kapusta, cebula, jajka oraz przyprawy. Kiedy ciasto będzie już swobodnie odchodzić od ścianek naczynia, rozwałkuj je i przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Do farszu dodaj suszone grzyby i podsmażone pieczarki. Tak przygotowane nadzienie zawiń w ciasto. Aby wypiek miał złocisty kolor, nie zapomnij posmarować go przez pieczeniem żółtkiem. Ponacinaj ciasto – dzięki temu nie pęknie pod wpływem temperatury. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i majerankiem – możesz dodać także czosnek i posypać potrawę natką pietruszki lub kminkiem. Jeśli zostały Ci fragmenty ciasta, możesz zrobić z nich dekorację. Ułóż je w formę warkocza, lub pasków, a talerz ozdób świeżym rozmarynem. Zainspiruj się naszym przepisem.