Zupa tajska z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa tajska z kurczakiem

Autor: Aleksander Zawodny

ratingratingratingratingrating

4

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

5 sztuk

1 opakowanie

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku obrać marchewki i pieczarki. Następnie pokroić marchewkę w drobne paski, pieczarki w plasterki i cebulę w drobną kosteczkę. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę.

Krok 2

Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę tak by zrobiła się szklista i dodajemy kurczaka. Zaraz po tym jak kurczak dosłownie delikatnie się podsmaży dodajemy marchewkę i pieczarki, całość zalewamy niewielką ilością wody i przykrywamy pokrywką aby potrawa się poddusiła. Następnie dodajemy pastę curry i mleko kokosowe, całość mieszamy i odstawiamy do zagotowania aż warzywa zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa tajska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa tajska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa tajska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa tajska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa tajska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa tajska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa tajska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa tajska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej