Zupa tajska z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa tajska z kurczakiem

Autor: Aleksander Zawodny

ratingratingratingratingrating

4

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

5 sztuk

1 opakowanie

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku obrać marchewki i pieczarki. Następnie pokroić marchewkę w drobne paski, pieczarki w plasterki i cebulę w drobną kosteczkę. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę.

Krok 2

Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę tak by zrobiła się szklista i dodajemy kurczaka. Zaraz po tym jak kurczak dosłownie delikatnie się podsmaży dodajemy marchewkę i pieczarki, całość zalewamy niewielką ilością wody i przykrywamy pokrywką aby potrawa się poddusiła. Następnie dodajemy pastę curry i mleko kokosowe, całość mieszamy i odstawiamy do zagotowania aż warzywa zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa tajska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa tajska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa tajska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa tajska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa tajska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa tajska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa tajska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa tajska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pieczarkowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej