Zupa pieczarkowa z serkiem topionym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

5

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 szklanki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1.5 litra

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, przecedzić odstawić. Pieczarki pokroić w kostkę, cebulkę drobno pokroić i przesmażyć wszystko na maśle. Wodę zagotować dodać kostki warzywne.

Krok 2

Do zupy dodać pieczarki z cebulą. Gotować razem ok 15 minut. Na koniec dodać serek topiony, wymieszać tak żeby się rozpuścił, doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Do zupy wrzucić makaron. Wlać porcje zupy na talerze, posypać drobno posiekaną natką i łyżką prażonej cebulki.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa szczawiowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej