Zupa pieczarkowa z serkiem topionym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

5

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 szklanki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1.5 litra

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, przecedzić odstawić. Pieczarki pokroić w kostkę, cebulkę drobno pokroić i przesmażyć wszystko na maśle. Wodę zagotować dodać kostki warzywne.

Krok 2

Do zupy dodać pieczarki z cebulą. Gotować razem ok 15 minut. Na koniec dodać serek topiony, wymieszać tak żeby się rozpuścił, doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Do zupy wrzucić makaron. Wlać porcje zupy na talerze, posypać drobno posiekaną natką i łyżką prażonej cebulki.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa szczawiowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej