Zupa pieczarkowa z serkiem topionym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

5

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 szklanki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1.5 litra

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, przecedzić odstawić. Pieczarki pokroić w kostkę, cebulkę drobno pokroić i przesmażyć wszystko na maśle. Wodę zagotować dodać kostki warzywne.

Krok 2

Do zupy dodać pieczarki z cebulą. Gotować razem ok 15 minut. Na koniec dodać serek topiony, wymieszać tak żeby się rozpuścił, doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Do zupy wrzucić makaron. Wlać porcje zupy na talerze, posypać drobno posiekaną natką i łyżką prażonej cebulki.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa królewska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej