Barszcz czerwony warzywami i fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony warzywami i fasolą

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

3 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udko dobrze umyć włożyć do garnka, wlać wodę, zagotować, dorzucić fasolę i gotować do jej miękkości.

Krok 2

Marchew, pietruszkę,seler i buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, por pokorić w talarki a ziemniaki w kostkę, wrzucić do zupy. Doprawić solą, pieprzem, zielem angielskim, liściem laurowym oraz wrzucić bulion grzybowy, gotować ok. 15-20 minut

Krok 3

Udko z kurczaka wyjąć z zupy, obrać z mięska, drobno je pokroić i z powrotem wrzucić.Dodać barszcz czerwony (smak będzie bardziej intensywny). Śmietanę zahartować, tzn najpierw w szklance wymieszać śmietanę z 1 nalewką zupy i dopiero wlać do garnka.

Islander85

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony warzywami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony warzywami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony warzywami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony warzywami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony warzywami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony warzywami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony warzywami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony warzywami i fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej