
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
3 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udko dobrze umyć włożyć do garnka, wlać wodę, zagotować, dorzucić fasolę i gotować do jej miękkości.
Krok 2
Marchew, pietruszkę,seler i buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, por pokorić w talarki a ziemniaki w kostkę, wrzucić do zupy. Doprawić solą, pieprzem, zielem angielskim, liściem laurowym oraz wrzucić bulion grzybowy, gotować ok. 15-20 minut
Krok 3
Udko z kurczaka wyjąć z zupy, obrać z mięska, drobno je pokroić i z powrotem wrzucić.Dodać barszcz czerwony (smak będzie bardziej intensywny). Śmietanę zahartować, tzn najpierw w szklance wymieszać śmietanę z 1 nalewką zupy i dopiero wlać do garnka.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej