Zupa brukselkowa z koperkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa brukselkowa

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

1 sztuka

1 pęczek

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę gotujemy w dwóch litrach wody przez 25 minut.

Krok 2

Mieszamy wywar z Bulionetką Bulion drobiowy Knorr i śmietaną. Śmietanę dodajemy stopniowo, aby się nie zważyła - najlepiej mieszając z gorącą zupą w oddzielnym garnuszku. Gotujemy jeszcze 2 minuty.

Krok 3

Koperek drobno siekamy i mieszamy z zupą. Zostawiamy kilka gałązek do dekoracji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa Tom Yum
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej