Zupa brukselkowa z koperkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa brukselkowa

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 pęczek

1 sztuka

2 litry

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę gotujemy w dwóch litrach wody przez 25 minut.

Krok 2

Mieszamy wywar z Bulionetką Bulion drobiowy Knorr i śmietaną. Śmietanę dodajemy stopniowo, aby się nie zważyła - najlepiej mieszając z gorącą zupą w oddzielnym garnuszku. Gotujemy jeszcze 2 minuty.

Krok 3

Koperek drobno siekamy i mieszamy z zupą. Zostawiamy kilka gałązek do dekoracji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej