
Składniki
2 litry
1 sztuka
1 pęczek
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukselkę gotujemy w dwóch litrach wody przez 25 minut.
Krok 2
Mieszamy wywar z Bulionetką Bulion drobiowy Knorr i śmietaną. Śmietanę dodajemy stopniowo, aby się nie zważyła - najlepiej mieszając z gorącą zupą w oddzielnym garnuszku. Gotujemy jeszcze 2 minuty.
Krok 3
Koperek drobno siekamy i mieszamy z zupą. Zostawiamy kilka gałązek do dekoracji.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej


































