Zupa brukselkowa

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 pęczek

1 sztuka

2 litry

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę gotujemy w dwóch litrach wody przez 25 minut.

Krok 2

Mieszamy wywar z Bulionetką Bulion drobiowy Knorr i śmietaną. Śmietanę dodajemy stopniowo, aby się nie zważyła - najlepiej mieszając z gorącą zupą w oddzielnym garnuszku. Gotujemy jeszcze 2 minuty.

Krok 3

Koperek drobno siekamy i mieszamy z zupą. Zostawiamy kilka gałązek do dekoracji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brukselkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej