Krem-cappucinno z przegrzebków z porem i orzeszkami pinii
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na maśle z oliwą podsmażamy posiekany czosnek i szalotkę. Dodajemy przegrzebki, kolendrę i smażymy całość około 4-5 minut.
Krok 2
Dolewamy śmietankę i blendujemy na jednolity krem cały czas podgrzewając. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3
Pora kroimy w 1 cm plasterki i smażymy na suchej patelni po 2 minuty z obu stron.
Krok 4
Orzeszki pinii prażymy na suchej patelni 2-3 minuty.
Krok 5
Zupę krem podajemy z porem i orzeszkami pinii. Smacznego :) ! Bon Appetit :) !
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej