Krem-cappucinno z przegrzebków z porem i orzeszkami pinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem-cappucinno z przegrzebków z porem i orzeszkami pinii

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na maśle z oliwą podsmażamy posiekany czosnek i szalotkę. Dodajemy przegrzebki, kolendrę i smażymy całość około 4-5 minut.

Krok 2

Dolewamy śmietankę i blendujemy na jednolity krem cały czas podgrzewając. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3

Pora kroimy w 1 cm plasterki i smażymy na suchej patelni po 2 minuty z obu stron.

Krok 4

Orzeszki pinii prażymy na suchej patelni 2-3 minuty.

Krok 5

Zupę krem podajemy z porem i orzeszkami pinii. Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem-cappucinno z przegrzebków z porem i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem-cappucinno z przegrzebków z porem i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem-cappucinno z przegrzebków z porem i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem-cappucinno z przegrzebków z porem i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem-cappucinno z przegrzebków z porem i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem-cappucinno z przegrzebków z porem i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem-cappucinno z przegrzebków z porem i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem-cappucinno z przegrzebków z porem i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej