Zupa pieczarkowa z pulpetami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pieczarkowa z pulpetami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

3 łyżki

2 łyżki

6 szklanek

200 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz marchewkę i cebulę, pokrój w kosteczkę. Smaż je mieszając przez 2 minuty na rozgrzanym maśle.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, dodaj i lekko przesmaż.

Krok 3

Oprósz mąką i mieszając wlewaj wolno bulion Knorr. Zagotuj , przykryj i gotuj 25 minut.

Krok 4

Mięso wyrób z jajkiem, bułką tartą oraz szczyptą soli, pieprzu i gałki. Uformuj małe pulpeciki. Usmaż je na rozgrzanym oleju.

Krok 5

Do zupy dołóż stary ser i gotuj aż się roztopi. Dopraw solą i pieprzem. Pulpety przełóż do zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pieczarkowa z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pieczarkowa z pulpetamiZupa pieczarkowa z pulpetami

Gęsta zupa pieczarkowa z pulpetami jest intensywnie warzywna i wyrazista. Przygotowuje się ją z marchewki smażonej z cebulą i pieczarkami. Całość zalewa się bulionem, a dodatek mąki sprawia, że zupa jest gęsta i bardziej kremowa. Jej smak podkreśla też starty żółty ser, który dorzuca się pod koniec gotowania. Można zastąpić go także serkiem topionym, np. śmietankowym. Możesz również zmiksować zupę blenderem na gładki krem pieczarkowy. Dopełnieniem potrawy są pulpety z mięsa mielonego. Oprócz pieprzu i gałki muszkatołowej dopraw je do smaku również innymi ziołami, np. oregano, chili czy tymiankiem. Zupę posyp przed podaniem świeżym koperkiem, natką pietruszki lub cebulką. Potrawa sprawdzi się też jako ciepła kolacja. Serwuj ją z kawałkiem ciemnego pieczywa lub z czosnkowymi i ziołowymi grzankami. Chcesz wzbogacić to danie o odpowiednie dodatki? Dołącz do niego ziemniaki, makaron lub kaszę. Jeśli natomiast szukasz alternatywy dla popularnej pieczarkowej, przygotuj ją z pulpetami. Pomoże Ci w tym podany przepis.