
Składniki
6 sztuk
1 łyżka
250 gramów
1.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
1 opakowanie
1 łyżka
2 sztuki
1 litr
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w cienkie paski. Mini-kukurydzę pokrój wzdłuż na dwie lub cztery części.
Krok 2
Białą część trawy cytrynowej pokrój w cienkie plasterki. Posiekaj drobno chilli i cebulki.
Krok 3
Rozgrzej w rondlu olej i usmaż trawę cytrynową, imbir, cebulę, posiekane chilli.
Krok 4
Dodaj bulion i mleko kokosowe i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Dodaj mini-kukurydzę, kurczaka, kukurydzę z puszki i gotuj na wolnym ogniu około 8 minut.
Krok 6
Dodaj sos sojowy i przypraw do smaku. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem i papryczką chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej