Składniki
6 sztuk
1 łyżka
250 gramów
1.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
1 opakowanie
1 łyżka
2 sztuki
1 litr
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w cienkie paski. Mini-kukurydzę pokrój wzdłuż na dwie lub cztery części.
Krok 2
Białą część trawy cytrynowej pokrój w cienkie plasterki. Posiekaj drobno chilli i cebulki.
Krok 3
Rozgrzej w rondlu olej i usmaż trawę cytrynową, imbir, cebulę, posiekane chilli.
Krok 4
Dodaj bulion i mleko kokosowe i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Dodaj mini-kukurydzę, kurczaka, kukurydzę z puszki i gotuj na wolnym ogniu około 8 minut.
Krok 6
Dodaj sos sojowy i przypraw do smaku. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem i papryczką chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej