Zupa z kurczaka po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kurczaka po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

250 gramów

1.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

1 litr

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w cienkie paski. Mini-kukurydzę pokrój wzdłuż na dwie lub cztery części.

Krok 2

Białą część trawy cytrynowej pokrój w cienkie plasterki. Posiekaj drobno chilli i cebulki.

Krok 3

Rozgrzej w rondlu olej i usmaż trawę cytrynową, imbir, cebulę, posiekane chilli.

Krok 4

Dodaj bulion i mleko kokosowe i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Dodaj mini-kukurydzę, kurczaka, kukurydzę z puszki i gotuj na wolnym ogniu około 8 minut.

Krok 6

Dodaj sos sojowy i przypraw do smaku. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem i papryczką chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej