Zupa z kurczaka po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kurczaka po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

250 gramów

1.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

1 litr

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w cienkie paski. Mini-kukurydzę pokrój wzdłuż na dwie lub cztery części.

Krok 2

Białą część trawy cytrynowej pokrój w cienkie plasterki. Posiekaj drobno chilli i cebulki.

Krok 3

Rozgrzej w rondlu olej i usmaż trawę cytrynową, imbir, cebulę, posiekane chilli.

Krok 4

Dodaj bulion i mleko kokosowe i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Dodaj mini-kukurydzę, kurczaka, kukurydzę z puszki i gotuj na wolnym ogniu około 8 minut.

Krok 6

Dodaj sos sojowy i przypraw do smaku. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem i papryczką chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej