
Składniki
6 sztuk
1 łyżka
250 gramów
1.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
1 opakowanie
1 łyżka
2 sztuki
1 litr
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w cienkie paski. Mini-kukurydzę pokrój wzdłuż na dwie lub cztery części.
Krok 2
Białą część trawy cytrynowej pokrój w cienkie plasterki. Posiekaj drobno chilli i cebulki.
Krok 3
Rozgrzej w rondlu olej i usmaż trawę cytrynową, imbir, cebulę, posiekane chilli.
Krok 4
Dodaj bulion i mleko kokosowe i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Dodaj mini-kukurydzę, kurczaka, kukurydzę z puszki i gotuj na wolnym ogniu około 8 minut.
Krok 6
Dodaj sos sojowy i przypraw do smaku. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem i papryczką chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej