Zupa z kurczaka po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kurczaka po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

250 gramów

1.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

1 litr

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w cienkie paski. Mini-kukurydzę pokrój wzdłuż na dwie lub cztery części.

Krok 2

Białą część trawy cytrynowej pokrój w cienkie plasterki. Posiekaj drobno chilli i cebulki.

Krok 3

Rozgrzej w rondlu olej i usmaż trawę cytrynową, imbir, cebulę, posiekane chilli.

Krok 4

Dodaj bulion i mleko kokosowe i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Dodaj mini-kukurydzę, kurczaka, kukurydzę z puszki i gotuj na wolnym ogniu około 8 minut.

Krok 6

Dodaj sos sojowy i przypraw do smaku. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem i papryczką chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kurczaka po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej