Hiszpańska zupa z czosnku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska zupa z czosnku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 szklanki

null

2 łyżki

8 sztuk

2 łyżki

1 pęczek

2 łyżki

4 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę pokrój w mniejsze kawałki i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Zrób zasmażkę, rozprowadź bulionem Knorr i gotuj przez 15 minut.

Krok 3

Dodaj wyciśnięty czosnek, śmietanę i starty ser.

Krok 4

Zestaw z ognia rozmieszaj z żółtkiem i aromatyczną zupę czosnkową podawaj od razu na stół.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kruche z serem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej