
Składniki
null
0.5 szklanki
null
2 łyżki
8 sztuk
2 łyżki
1 pęczek
2 łyżki
4 szklanki
3 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę pokrój w mniejsze kawałki i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Zrób zasmażkę, rozprowadź bulionem Knorr i gotuj przez 15 minut.
Krok 3
Dodaj wyciśnięty czosnek, śmietanę i starty ser.
Krok 4
Zestaw z ognia rozmieszaj z żółtkiem i aromatyczną zupę czosnkową podawaj od razu na stół.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej