Hiszpańska zupa z czosnku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska zupa z czosnku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 szklanki

null

2 łyżki

8 sztuk

2 łyżki

1 pęczek

2 łyżki

4 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę pokrój w mniejsze kawałki i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Zrób zasmażkę, rozprowadź bulionem Knorr i gotuj przez 15 minut.

Krok 3

Dodaj wyciśnięty czosnek, śmietanę i starty ser.

Krok 4

Zestaw z ognia rozmieszaj z żółtkiem i aromatyczną zupę czosnkową podawaj od razu na stół.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska zupa z czosnku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej