Zupa po hiszpańsku na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa po hiszpańsku na ostro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

581 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

197 osób wydrukowało

Pobierz pdf

286 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 litry

30 dekagramów

1 sztuka

10 łyżek

2 sztuki

30 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo porwij na mniejsze kawałki i zrumień w piekarniku.

Zupa po hiszpańsku na ostro - Krok 1

Krok 2

Do rondla wlej oliwę, wrzuć rozgnieciony czosnek i jak zacznie się złocić dodaj pokrojoną na drobno kiełbasę oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Smaż jeszcze przez chwilę. Następnie włóż obrane ze skórek pomidory.

Zupa po hiszpańsku na ostro - Krok 2

Krok 3

Po 5 minutach dodaj połowę upieczonej bagietki i wlej 2 litry wrzątku.

Zupa po hiszpańsku na ostro - Krok 3

Krok 4

Dodaj kostkę Knorr i duś na wolnym ogniu przez godzinę, aż zupa zgęstnieje. Przed podaniem posyp pozostałym pieczywem.

Zupa po hiszpańsku na ostro - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa po hiszpańsku na ostroZupa po hiszpańsku na ostro

Pieczywo porwij na mniejsze kawałki i zrumień w piekarniku.