
Składniki
4 sztuki
2 litry
30 dekagramów
1 sztuka
10 łyżek
2 sztuki
30 dekagramów
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczywo porwij na mniejsze kawałki i zrumień w piekarniku.

Krok 2
Do rondla wlej oliwę, wrzuć rozgnieciony czosnek i jak zacznie się złocić dodaj pokrojoną na drobno kiełbasę oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Smaż jeszcze przez chwilę. Następnie włóż obrane ze skórek pomidory.

Krok 3
Po 5 minutach dodaj połowę upieczonej bagietki i wlej 2 litry wrzątku.

Krok 4
Dodaj kostkę Knorr i duś na wolnym ogniu przez godzinę, aż zupa zgęstnieje. Przed podaniem posyp pozostałym pieczywem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej