
Składniki
4 sztuki
2 litry
30 dekagramów
1 sztuka
10 łyżek
2 sztuki
30 dekagramów
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczywo porwij na mniejsze kawałki i zrumień w piekarniku.

Krok 2
Do rondla wlej oliwę, wrzuć rozgnieciony czosnek i jak zacznie się złocić dodaj pokrojoną na drobno kiełbasę oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Smaż jeszcze przez chwilę. Następnie włóż obrane ze skórek pomidory.

Krok 3
Po 5 minutach dodaj połowę upieczonej bagietki i wlej 2 litry wrzątku.

Krok 4
Dodaj kostkę Knorr i duś na wolnym ogniu przez godzinę, aż zupa zgęstnieje. Przed podaniem posyp pozostałym pieczywem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej