Zupa po hiszpańsku na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa po hiszpańsku na ostro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

511 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

182 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

246 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

30 dekagramów

30 dekagramów

10 dekagramów

4 sztuki

10 łyżek

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo porwij na mniejsze kawałki i zrumień w piekarniku.

Zupa po hiszpańsku na ostro - Krok 1

Krok 2

Do rondla wlej oliwę, wrzuć rozgnieciony czosnek i jak zacznie się złocić dodaj pokrojoną na drobno kiełbasę oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Smaż jeszcze przez chwilę. Następnie włóż obrane ze skórek pomidory.

Zupa po hiszpańsku na ostro - Krok 2

Krok 3

Po 5 minutach dodaj połowę upieczonej bagietki i wlej 2 litry wrzątku.

Zupa po hiszpańsku na ostro - Krok 3

Krok 4

Dodaj kostkę Knorr i duś na wolnym ogniu przez godzinę, aż zupa zgęstnieje. Przed podaniem posyp pozostałym pieczywem.

Zupa po hiszpańsku na ostro - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej