Zupa po hiszpańsku na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa po hiszpańsku na ostro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

583 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

198 osób wydrukowało

Pobierz pdf

292 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 litry

30 dekagramów

1 sztuka

10 łyżek

2 sztuki

30 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo porwij na mniejsze kawałki i zrumień w piekarniku.

Zupa po hiszpańsku na ostro - Krok 1

Krok 2

Do rondla wlej oliwę, wrzuć rozgnieciony czosnek i jak zacznie się złocić dodaj pokrojoną na drobno kiełbasę oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Smaż jeszcze przez chwilę. Następnie włóż obrane ze skórek pomidory.

Zupa po hiszpańsku na ostro - Krok 2

Krok 3

Po 5 minutach dodaj połowę upieczonej bagietki i wlej 2 litry wrzątku.

Zupa po hiszpańsku na ostro - Krok 3

Krok 4

Dodaj kostkę Knorr i duś na wolnym ogniu przez godzinę, aż zupa zgęstnieje. Przed podaniem posyp pozostałym pieczywem.

Zupa po hiszpańsku na ostro - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pikantna zupa z dyni
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa po hiszpańsku na ostroZupa po hiszpańsku na ostro

Pieczywo porwij na mniejsze kawałki i zrumień w piekarniku.