Zupa po hiszpańsku na ostro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

505 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

178 osób wydrukowało

Pobierz pdf

236 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

30 dekagramów

30 dekagramów

10 dekagramów

4 sztuki

10 łyżek

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo porwij na mniejsze kawałki i zrumień w piekarniku.

Zupa po hiszpańsku na ostro - Krok 1

Krok 2

Do rondla wlej oliwę, wrzuć rozgnieciony czosnek i jak zacznie się złocić dodaj pokrojoną na drobno kiełbasę oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Smaż jeszcze przez chwilę. Następnie włóż obrane ze skórek pomidory.

Zupa po hiszpańsku na ostro - Krok 2

Krok 3

Po 5 minutach dodaj połowę upieczonej bagietki i wlej 2 litry wrzątku.

Zupa po hiszpańsku na ostro - Krok 3

Krok 4

Dodaj kostkę Knorr i duś na wolnym ogniu przez godzinę, aż zupa zgęstnieje. Przed podaniem posyp pozostałym pieczywem.

Zupa po hiszpańsku na ostro - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa po hiszpańsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej