Zupa ostro - kwaśna z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ostro - kwaśna z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1.5 litra

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz krewetki zachowując pancerzyki i odstaw do lodówki.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i smaż pancerzyki do zaróżowienia. Wyciągnij.

Krok 3

Trawę cytrynową, cebulę i chili posiekaj. Z limonki zetrzyj skórkę.

Krok 4

Na olej wrzuć trawę cytrynową oraz chilli i smaż chwilę.

Krok 5

Wlej bulion i dorzuć startą skórkę z połowy limonki. Doprowadź do wrzenia i zmniejsz temperaturę. Gotuj pod przykryciem około 10 minut.

Krok 6

Wrzuć krewetki, wlej sos rybny i wyciśnij sok z limonki. Gotuj około 5 minut. Dopraw do smaku.

Krok 7

Przed podaniem dodaj posiekaną drobno cebulę. Posyp kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ostro - kwaśna z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ostro - kwaśna z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ostro - kwaśna z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ostro - kwaśna z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ostro - kwaśna z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ostro - kwaśna z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ostro - kwaśna z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ostro - kwaśna z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Mus z wędzonej makreli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej