
Składniki
3 litry
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraczki obrać i pokroić w drobną kostkę, botwinę i grzyby zaś poszatkować i zeszklić na łyżce masła. Wrzucić wszystko do wywaru, gotować do miękkości buraczków ( ok 15 minut ).
Krok 2
Osobno dogotowałam ziemniaczki, ale można je również wrzucić razem z burakami i wszystko razem ugotować.
Krok 3
Jeśli lubicie do zupy można dodać śmietanę , ja jednak z niej zrezygnowałam ponieważ wolałam smak świeżej i pachnącej botwiny. Smacznego!!!

Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej