Zupa z botwinką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z botwinką

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 litry

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraczki obrać i pokroić w drobną kostkę, botwinę i grzyby zaś poszatkować i zeszklić na łyżce masła. Wrzucić wszystko do wywaru, gotować do miękkości buraczków ( ok 15 minut ).

Krok 2

Osobno dogotowałam ziemniaczki, ale można je również wrzucić razem z burakami i wszystko razem ugotować.

Krok 3

Jeśli lubicie do zupy można dodać śmietanę , ja jednak z niej zrezygnowałam ponieważ wolałam smak świeżej i pachnącej botwiny. Smacznego!!!

Islander85

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z botwinką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej