Zupa z botwinką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z botwinką

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 litry

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraczki obrać i pokroić w drobną kostkę, botwinę i grzyby zaś poszatkować i zeszklić na łyżce masła. Wrzucić wszystko do wywaru, gotować do miękkości buraczków ( ok 15 minut ).

Krok 2

Osobno dogotowałam ziemniaczki, ale można je również wrzucić razem z burakami i wszystko razem ugotować.

Krok 3

Jeśli lubicie do zupy można dodać śmietanę , ja jednak z niej zrezygnowałam ponieważ wolałam smak świeżej i pachnącej botwiny. Smacznego!!!

Islander85

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z botwinką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kwaśno-pikantna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej