Zielona zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielona zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 pęczka

3 łyżki

0.5 kilograma

1 sztuka

0.5 kilograma

1 łyżka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój w krążki, sałatę w paski, a szpinak na mniejsze kawałki. Groszek ugotuj.

Krok 2

Na oliwie podsmaż pora. Gdy będzie miękki, dodaj szpinak i sałatę. Smaż przez kilka minut.

Krok 3

Włóż wszystko do rosołu, dodaj ugotowany groszek i razem podgotuj, dopraw miętą , solą, pieprzem i gałką. Przed podaniem posyp posiekaną natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej