Składniki
5 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.5 pęczka
3 łyżki
0.5 kilograma
1 sztuka
0.5 kilograma
1 łyżka
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory pokrój w krążki, sałatę w paski, a szpinak na mniejsze kawałki. Groszek ugotuj.
Krok 2
Na oliwie podsmaż pora. Gdy będzie miękki, dodaj szpinak i sałatę. Smaż przez kilka minut.
Krok 3
Włóż wszystko do rosołu, dodaj ugotowany groszek i razem podgotuj, dopraw miętą , solą, pieprzem i gałką. Przed podaniem posyp posiekaną natką.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej