Zielona zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielona zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 pęczka

3 łyżki

0.5 kilograma

1 sztuka

0.5 kilograma

1 łyżka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój w krążki, sałatę w paski, a szpinak na mniejsze kawałki. Groszek ugotuj.

Krok 2

Na oliwie podsmaż pora. Gdy będzie miękki, dodaj szpinak i sałatę. Smaż przez kilka minut.

Krok 3

Włóż wszystko do rosołu, dodaj ugotowany groszek i razem podgotuj, dopraw miętą , solą, pieprzem i gałką. Przed podaniem posyp posiekaną natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Łatwa sałatka grecka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej