Zielona zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielona zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 pęczka

3 łyżki

0.5 kilograma

1 sztuka

0.5 kilograma

1 łyżka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój w krążki, sałatę w paski, a szpinak na mniejsze kawałki. Groszek ugotuj.

Krok 2

Na oliwie podsmaż pora. Gdy będzie miękki, dodaj szpinak i sałatę. Smaż przez kilka minut.

Krok 3

Włóż wszystko do rosołu, dodaj ugotowany groszek i razem podgotuj, dopraw miętą , solą, pieprzem i gałką. Przed podaniem posyp posiekaną natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Klopsy po bałkańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej