
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szklanka
3 szklanki
1 łyżka
1 szklanka
1 sztuka
2 szklanki
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietanę mieszamy z majonezem, musztardą, przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem.
Krok 2
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i zalewamy sosem.
Krok 3
Odstawiamy do lodówki na około 2 godziny by smaki się połączyły. (dodatek przyprawy do kurczaka do surówki może wydać się nietypowy, ale daje naprawdę fajny, oryginalny smak)
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej