
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szklanka
3 szklanki
1 łyżka
1 szklanka
1 sztuka
2 szklanki
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietanę mieszamy z majonezem, musztardą, przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem.
Krok 2
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i zalewamy sosem.
Krok 3
Odstawiamy do lodówki na około 2 godziny by smaki się połączyły. (dodatek przyprawy do kurczaka do surówki może wydać się nietypowy, ale daje naprawdę fajny, oryginalny smak)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































