Zaskakująca surówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zaskakująca surówka

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szklanka

3 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

2 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę mieszamy z majonezem, musztardą, przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem.

Krok 2

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i zalewamy sosem.

Krok 3

Odstawiamy do lodówki na około 2 godziny by smaki się połączyły. (dodatek przyprawy do kurczaka do surówki może wydać się nietypowy, ale daje naprawdę fajny, oryginalny smak)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zaskakująca surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zaskakująca surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zaskakująca surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zaskakująca surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zaskakująca surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zaskakująca surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zaskakująca surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zaskakująca surówka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej