Sałatka z truskawkami i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z truskawkami i mozzarellą

Danie jest źródłem witaminy A wspomagającej odporność

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

7

heart
850 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

221 osób wydrukowało

Pobierz pdf

331 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

10 sztuk

1 opakowanie

6 sztuk

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wsyp do miseczki, dodaj 3 łyżki wody oraz olej. Sos dokładnie wymieszaj.

Sałatka z truskawkami i mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Umytą i osuszoną rukolę wyłóż do salaterki. Truskawki umyj, osusz i pokrój na połówki.

Sałatka z truskawkami i mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Na wierzchu sałaty ułóż cząstki truskawek i odsączone serowe kulki. Całość polej przygotowanym dressingiem i udekoruj listkami bazylii. Podawaj z grillowaną bagietką. Mozzarellę możesz zastąpić serem pleśniowym typu blue.

Sałatka z truskawkami i mozzarellą - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Porcja dania dostarcza istotną ilość witaminy A potrzebnej w codziennej diecie. Witamina A pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Spożywaj, jako element zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.

4

Opinie o przepisie

  • Beata Bojke

    Beata Bojke , 10.05.2016

    przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna  Aaa

    Katarzyna Aaa , 09.05.2016

    ccc

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna  Aaa

    Katarzyna Aaa , 09.05.2016

    x +$':+ .? )99800%+22-

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna  Aaa

    Katarzyna Aaa , 09.05.2016

    %===$

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z truskawkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z truskawkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z truskawkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z truskawkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z truskawkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z truskawkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z truskawkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z truskawkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z truskawkami i mozzarelląSałatka z truskawkami i mozzarellą

Grillujesz ze znajomymi czy po prostu masz apetyt na oryginalną kolację? W obu przypadkach (i nie tylko) sprawdzi się letnia sałatka z truskawkami i serem mozzarella. Słodko kwaśne danie z soczystymi kawałkami truskawek i apetycznymi kulkami kremowego sera tworzy idealne połączenie. Wygląda i smakuje rewelacyjnie. Do przygotowania sałatki użyj rukoli. Jej intensywny i ostry smak uzupełnia łagodność mozzarelli i owoców. Pamiętaj, żeby wybrać świeżą rukolę, ponieważ nawet lekko zwiędnięta staje się gorzka. Jeżeli nie przepadasz za smakiem mozzarelli, lub nie masz jej akurat w swojej lodówce, możesz zastąpić ją innym rodzajem sera, przykładowo pleśniowym typu blue. Wszystkie składniki polej dressingiem przygotowanym z sosu włoskiego i oliwy. Gotową sałatkę udekoruj świeżymi listkami bazylii i podawaj z grillowaną bagietką. Smak lata w jednym daniu, spróbuj koniecznie.