Sałatka z sosem słodko-kwaśnym z chilli - przepis | Przepisy.pl pixel

Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

100 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Marchew obierz, umyj i pokrój w słupki. Warzywa wrzuć do miski.

Krok 3

Jogurt naturalny wymieszaj ze słodkim sosem chili oraz Sosem sałatkowym Knorr. Polej sałatę tuż przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej