Sałatka z sosem słodko-kwaśnym z chilli - przepis | Przepisy.pl pixel

Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

100 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Marchew obierz, umyj i pokrój w słupki. Warzywa wrzuć do miski.

Krok 3

Jogurt naturalny wymieszaj ze słodkim sosem chili oraz Sosem sałatkowym Knorr. Polej sałatę tuż przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka warzywna
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej