Sałatka z sosem słodko-kwaśnym z chilli - przepis | Przepisy.pl pixel

Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

100 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Marchew obierz, umyj i pokrój w słupki. Warzywa wrzuć do miski.

Krok 3

Jogurt naturalny wymieszaj ze słodkim sosem chili oraz Sosem sałatkowym Knorr. Polej sałatę tuż przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej