Sałatka z sosem słodko-kwaśnym z chilli - przepis | Przepisy.pl pixel

Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

100 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Marchew obierz, umyj i pokrój w słupki. Warzywa wrzuć do miski.

Krok 3

Jogurt naturalny wymieszaj ze słodkim sosem chili oraz Sosem sałatkowym Knorr. Polej sałatę tuż przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej