Sałatka z uszkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z uszkami

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

7

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj uszka. Posiekaj koperek. Sparz pomidory i pokrój w niewielką kostkę. Ogórka obierz i również pokrój w kostkę. Podobnie zrób z szynką.

Krok 2

Wymieszaj majonez z Mini-kosteczką Knorr. Połącz z przygotowanymi wcześniej składnikami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z uszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z uszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z uszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z uszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z uszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z uszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z uszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z uszkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej