
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 pęczek
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado przetnij na pół, usuń pestkę, łyżka oddziel miąższ od skórki, starając się nie przerwać łupiny którą wykorzystamy do podania sałatki. Miąższ awokado pokrój w kostkę około 1 cm.
Krok 2
Pomarańcze otrzyj ze skóry wykrój z nich segmenty. Cebulę pokrój w cienkie piórka, posiekaj natkę kolendry, wyciśnij sok z limonki.
Krok 3
W misce wszystkie składniki połącz ze sobą i wymieszaj. Sałatką napełnij skórkę z awokado.

Dobra rada:
Do sałatki możesz dodać małe, sparzone wcześniej krewetki. Zdjęcie wyśmienitej sałatki z awokado zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Patrycja Niemiec.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































