
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 pęczek
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado przetnij na pół, usuń pestkę, łyżka oddziel miąższ od skórki, starając się nie przerwać łupiny którą wykorzystamy do podania sałatki. Miąższ awokado pokrój w kostkę około 1 cm.
Krok 2
Pomarańcze otrzyj ze skóry wykrój z nich segmenty. Cebulę pokrój w cienkie piórka, posiekaj natkę kolendry, wyciśnij sok z limonki.
Krok 3
W misce wszystkie składniki połącz ze sobą i wymieszaj. Sałatką napełnij skórkę z awokado.

Dobra rada:
Do sałatki możesz dodać małe, sparzone wcześniej krewetki. Zdjęcie wyśmienitej sałatki z awokado zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Patrycja Niemiec.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej