Wyśmienita sałatka z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita sałatka z awokado

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado przetnij na pół, usuń pestkę, łyżka oddziel miąższ od skórki, starając się nie przerwać łupiny którą wykorzystamy do podania sałatki. Miąższ awokado pokrój w kostkę około 1 cm.

Krok 2

Pomarańcze otrzyj ze skóry wykrój z nich segmenty. Cebulę pokrój w cienkie piórka, posiekaj natkę kolendry, wyciśnij sok z limonki.

Krok 3

W misce wszystkie składniki połącz ze sobą i wymieszaj. Sałatką napełnij skórkę z awokado.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do sałatki możesz dodać małe, sparzone wcześniej krewetki. Zdjęcie wyśmienitej sałatki z awokado zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Patrycja Niemiec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej