Z selera marynowanego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Z selera marynowanego

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

5 dekagramów

10 dekagramów

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy posiekać na dość duże kawałki. selera i ananasa odcedź z zalewy. Ananasa pokrój.

Krok 2

Jabłka obierz i pokrój paski. Skrop sokiem z cytryny. Rodzynki sparz.

Krok 3

Wszystko wymieszaj, dodaj majonez, dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Z selera marynowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Z selera marynowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Z selera marynowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Z selera marynowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Z selera marynowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Z selera marynowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Z selera marynowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Z selera marynowanego  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej