Sałatka ze szpinakiem i truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze szpinakiem i truskawkami

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

200 gramów

250 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak umyć, osuszyć i ulożyć na płaskim talerzu. Umyte truskawki pokroić w plasterki i poukładać na szpianaku. Na tak przygotowaną sałatkę widelcem układamy delikatnie kawałki ricotty i posypujemy slonecznikiem.

Krok 2

Sos francuski winegret Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Miód wymieszac dokładnie z octem balsamicznym i połaczyć z sosemm Knorr. Dokładnie wymieszać.(Ja wlałam całość do słoiczka i mieszałam przez potrząsanie kilkanaście sekund).

Krok 3

Sałatkę polac przed samym podaniem.

Angie

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szpinakiem i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szpinakiem i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szpinakiem i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szpinakiem i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szpinakiem i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szpinakiem i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szpinakiem i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szpinakiem i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Nicejska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej