
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 opakowanie
1 łyżka
200 gramów
250 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak umyć, osuszyć i ulożyć na płaskim talerzu. Umyte truskawki pokroić w plasterki i poukładać na szpianaku. Na tak przygotowaną sałatkę widelcem układamy delikatnie kawałki ricotty i posypujemy slonecznikiem.
Krok 2
Sos francuski winegret Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Miód wymieszac dokładnie z octem balsamicznym i połaczyć z sosemm Knorr. Dokładnie wymieszać.(Ja wlałam całość do słoiczka i mieszałam przez potrząsanie kilkanaście sekund).
Krok 3
Sałatkę polac przed samym podaniem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej