
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 opakowanie
1 łyżka
200 gramów
250 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak umyć, osuszyć i ulożyć na płaskim talerzu. Umyte truskawki pokroić w plasterki i poukładać na szpianaku. Na tak przygotowaną sałatkę widelcem układamy delikatnie kawałki ricotty i posypujemy slonecznikiem.
Krok 2
Sos francuski winegret Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Miód wymieszac dokładnie z octem balsamicznym i połaczyć z sosemm Knorr. Dokładnie wymieszać.(Ja wlałam całość do słoiczka i mieszałam przez potrząsanie kilkanaście sekund).
Krok 3
Sałatkę polac przed samym podaniem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej