
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 opakowanie
1 łyżka
200 gramów
250 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak umyć, osuszyć i ulożyć na płaskim talerzu. Umyte truskawki pokroić w plasterki i poukładać na szpianaku. Na tak przygotowaną sałatkę widelcem układamy delikatnie kawałki ricotty i posypujemy slonecznikiem.
Krok 2
Sos francuski winegret Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Miód wymieszac dokładnie z octem balsamicznym i połaczyć z sosemm Knorr. Dokładnie wymieszać.(Ja wlałam całość do słoiczka i mieszałam przez potrząsanie kilkanaście sekund).
Krok 3
Sałatkę polac przed samym podaniem.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej