Drób z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drób z owocami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

30 dekagramów

200 gramów

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu zagotuj wodę, włóż pierś z kurczaka i dodaj Przyprawę do złotego kurczaka Knorr.

Krok 3

Pomarańcze i ananasa po obraniu pokrój w kostkę. Z winogron usuń pestki, możesz też przekroić je na połówki.

Krok 4

Kurczaka połącz z owocami, dodaj majonez i delikatnie wymieszaj.

Krok 2

Schłodzoną pierś z kurczak pokrój w kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drób z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drób z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drób z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drób z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drób z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drób z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drób z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drób z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza sycylijska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej