
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
15 dekagramów
1 szczypta
2 łyżki
0.5 łyżki
50 dekagramów
1 łyżeczka
10 dekagramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę sparz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Parówki pozbaw osłonek i pokrój w plastry.
Krok 3
Pieczarki oczyść i opłukaj, pokrój w paski i podsmaż na oliwie.
Krok 4
Po wystudzeniu wymieszaj pieczarki z papryką i parówkami. Dodaj majonez i śmietanę. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej