
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
15 dekagramów
1 szczypta
2 łyżki
0.5 łyżki
50 dekagramów
1 łyżeczka
10 dekagramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę sparz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Parówki pozbaw osłonek i pokrój w plastry.
Krok 3
Pieczarki oczyść i opłukaj, pokrój w paski i podsmaż na oliwie.
Krok 4
Po wystudzeniu wymieszaj pieczarki z papryką i parówkami. Dodaj majonez i śmietanę. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej