Sałatka z fetą i oliwkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę kroimy w małe paski, cebulę w krążki. Ser feta dzielimy na mniejsze części.

Krok 2

Przygotowujemy sos grecki Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 3

Mieszamy wszystkie składniki sałatki z sosem. Odstawiamy na 5 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły. Podajemy z białym winem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej