
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę kroimy w małe paski, cebulę w krążki. Ser feta dzielimy na mniejsze części.
Krok 2
Przygotowujemy sos grecki Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 3
Mieszamy wszystkie składniki sałatki z sosem. Odstawiamy na 5 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły. Podajemy z białym winem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej