Sałatka z fetą i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fetą i oliwkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę kroimy w małe paski, cebulę w krążki. Ser feta dzielimy na mniejsze części.

Krok 2

Przygotowujemy sos grecki Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 3

Mieszamy wszystkie składniki sałatki z sosem. Odstawiamy na 5 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły. Podajemy z białym winem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej