Wyśmienita włoska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita włoska sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana umyj, osusz i odetnij końce. Potnij w plasterki, oprósz solą i odłóż na ok.30 minut.

Krok 2

Pomidory sparz i obierz ze skórki, potnij w talarki, tak samo jak ser.

Krok 3

Bakłażana osusz i usmaż na grillu z obydwóch stron.

Krok 4

Układaj wieżyczki naprzemiennie ze wszystkich składników, tak aby na samym spodzie był plaster bakłażana, a na wierzchu pomidora.

Krok 5

Zepnij wykałaczką i zapiekaj w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 10-15 minut. Sałatkę podawaj udekorowaną pesto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej