
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana umyj, osusz i odetnij końce. Potnij w plasterki, oprósz solą i odłóż na ok.30 minut.
Krok 2
Pomidory sparz i obierz ze skórki, potnij w talarki, tak samo jak ser.
Krok 3
Bakłażana osusz i usmaż na grillu z obydwóch stron.
Krok 4
Układaj wieżyczki naprzemiennie ze wszystkich składników, tak aby na samym spodzie był plaster bakłażana, a na wierzchu pomidora.
Krok 5
Zepnij wykałaczką i zapiekaj w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 10-15 minut. Sałatkę podawaj udekorowaną pesto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej