
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana umyj, osusz i odetnij końce. Potnij w plasterki, oprósz solą i odłóż na ok.30 minut.
Krok 2
Pomidory sparz i obierz ze skórki, potnij w talarki, tak samo jak ser.
Krok 3
Bakłażana osusz i usmaż na grillu z obydwóch stron.
Krok 4
Układaj wieżyczki naprzemiennie ze wszystkich składników, tak aby na samym spodzie był plaster bakłażana, a na wierzchu pomidora.
Krok 5
Zepnij wykałaczką i zapiekaj w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 10-15 minut. Sałatkę podawaj udekorowaną pesto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej