Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana umyj, osusz i odetnij końce. Potnij w plasterki, oprósz solą i odłóż na ok.30 minut.
Krok 2
Pomidory sparz i obierz ze skórki, potnij w talarki, tak samo jak ser.
Krok 3
Bakłażana osusz i usmaż na grillu z obydwóch stron.
Krok 4
Układaj wieżyczki naprzemiennie ze wszystkich składników, tak aby na samym spodzie był plaster bakłażana, a na wierzchu pomidora.
Krok 5
Zepnij wykałaczką i zapiekaj w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 10-15 minut. Sałatkę podawaj udekorowaną pesto.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej