Wyśmienita włoska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita włoska sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana umyj, osusz i odetnij końce. Potnij w plasterki, oprósz solą i odłóż na ok.30 minut.

Krok 2

Pomidory sparz i obierz ze skórki, potnij w talarki, tak samo jak ser.

Krok 3

Bakłażana osusz i usmaż na grillu z obydwóch stron.

Krok 4

Układaj wieżyczki naprzemiennie ze wszystkich składników, tak aby na samym spodzie był plaster bakłażana, a na wierzchu pomidora.

Krok 5

Zepnij wykałaczką i zapiekaj w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 10-15 minut. Sałatkę podawaj udekorowaną pesto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej