Wyśmienita włoska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita włoska sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana umyj, osusz i odetnij końce. Potnij w plasterki, oprósz solą i odłóż na ok.30 minut.

Krok 2

Pomidory sparz i obierz ze skórki, potnij w talarki, tak samo jak ser.

Krok 3

Bakłażana osusz i usmaż na grillu z obydwóch stron.

Krok 4

Układaj wieżyczki naprzemiennie ze wszystkich składników, tak aby na samym spodzie był plaster bakłażana, a na wierzchu pomidora.

Krok 5

Zepnij wykałaczką i zapiekaj w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 10-15 minut. Sałatkę podawaj udekorowaną pesto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita włoska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Duszony szponder wołowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej