Sałatka z rukolą i serem gorgonzola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rukolą i serem gorgonzola

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

8 sztuk

8 sztuk

10 dekagramów

2 sztuki

8 sztuk

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy do miękkości, hartujemy i dokładnie odcedzamy.

Krok 2

Rukolę przebieramy, dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Umyte pomidorki kroimy na ćwiartki i dodajemy do makaronu wraz z sałatą.

Krok 3

Olej mieszamy z octem winnym, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i syropem malinowym. Sosem zalewamy warzywa z makaronem, dokładnie mieszamy, przekładamy do jasnej miseczki, posypujemy pokrojonym w drobną kostkę serem gorgonzola. Podajemy od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej