Sałatka z rukolą i serem gorgonzola

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

8 sztuk

8 sztuk

8 sztuk

10 dekagramów

2 łyżki

10 dekagramów

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy do miękkości, hartujemy i dokładnie odcedzamy.

Krok 2

Rukolę przebieramy, dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Umyte pomidorki kroimy na ćwiartki i dodajemy do makaronu wraz z sałatą.

Krok 3

Olej mieszamy z octem winnym, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i syropem malinowym. Sosem zalewamy warzywa z makaronem, dokładnie mieszamy, przekładamy do jasnej miseczki, posypujemy pokrojonym w drobną kostkę serem gorgonzola. Podajemy od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka szefa z szynką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej