Sałatka z rukolą i serem gorgonzola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rukolą i serem gorgonzola

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

8 sztuk

8 sztuk

10 dekagramów

2 sztuki

8 sztuk

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy do miękkości, hartujemy i dokładnie odcedzamy.

Krok 2

Rukolę przebieramy, dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Umyte pomidorki kroimy na ćwiartki i dodajemy do makaronu wraz z sałatą.

Krok 3

Olej mieszamy z octem winnym, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i syropem malinowym. Sosem zalewamy warzywa z makaronem, dokładnie mieszamy, przekładamy do jasnej miseczki, posypujemy pokrojonym w drobną kostkę serem gorgonzola. Podajemy od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rukolą i serem gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
sałatka ze smakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej