PRZEPISY.PL

Dziś proponujemy zupę z boczniaków. Warzywa i grzyby w pachnącym bulionie ze szczyptą curry i gałki muszkatołowej zaskoczą niezwykłym smakiem.

Zupa z boczniaków - autor: przepisy.pl

Zupa z boczniaków

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
136
osób dodało do Mniamlisty
136
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • wino0.5 szklanki
  • masło
  • natka pietruszki (posiekana)
  • pieprz
  • curry
  • gałka muszkatołowa
  • woda w miarę potrzeb
Zupa z boczniaków – krok 1

Krok 1

Oczyść grzyby i pokrój w paski, usmaż na maśle. Uważaj, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Pod koniec smażenia dodaj wino i chwilę pogotuj, odstaw z gazu.
Zupa z boczniaków – krok 2

Krok 2

Obierz, opłucz i pokrój w kostkę seler, por, marchew, pietruszkę. Warzywa podsmaż.
Zupa z boczniaków – krok 3

Krok 3

Następnie zalej wywarem z 1,5 litra wody oraz kostki rosołowej Bulion na włoszczyźnie Knorr i ugotuj. Pod koniec gotowania dodaj grzyby.
Zupa z boczniaków – krok 4

Krok 4

Na rozgrzanym maśle zasmaż mąkę i dodaj ją do zupy.
Zupa z boczniaków – krok 5

Krok 5

Rozprowadź Zupę grzybową Knorr w zimnej wodzie i dodaj ją do garnka. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku pieprzem, curry i gałką muszkatołową. Zupę z boczniaków podawaj posypaną natką pietruszki.

Więcej przepisów z tym produktem

Zupa grzybowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

51
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Średnie
46
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
85
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Średnie
132
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Średnie