Składniki
0.25 sztuki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
50 gramów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalewamy zimna woda i zostawiamy na noc.
Krok 2
Następnego dnia grzyby wraz z woda wlewamy do garnka i gotujemy aż będą miękkie.
Krok 3
Obieramy warzywa, myjemy, wkładamy do garnka, dodajemy przyprawy i gotujemy jeszcze 20 min. Doprawiamy do smaku. Przed podaniem przecedzamy przez sito lub podajemy z grzybami i warzywami.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej