Wigilijna zupa grzybowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wigilijna zupa grzybowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

2 sztuki

1 sztuka

0.25 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalewamy zimna woda i zostawiamy na noc.

Krok 2

Następnego dnia grzyby wraz z woda wlewamy do garnka i gotujemy aż będą miękkie.

Krok 3

Obieramy warzywa, myjemy, wkładamy do garnka, dodajemy przyprawy i gotujemy jeszcze 20 min. Doprawiamy do smaku. Przed podaniem przecedzamy przez sito lub podajemy z grzybami i warzywami.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej