Grzybowa zupa z grzankami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

527 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

224 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

318 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 opakowania

1 sztuka

4 sztuki

6 sztuk

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz w gorącej wodzie (200 ml), następnie odcedź i pokrój w cienkie paski. Wywar pozostaw.

Krok 2

W garnku przesmaż połowę cebuli, dodaj pokrojone grzyby. Wlej 500 ml wody oraz wywar z moczenia grzybów.

Krok 3

Żeby zupa miała pełny, grzybowy smak do garnka wsyp zawartość opakowań Knorr, rozmieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 8 minut.

Krok 4

Pieczarki pokrój w ósemki i przesmaż wraz z cebulą na rozgrzanej patelni, dopraw do smaku. Następnie nałóż na kromki pieczywa, posyp startym serem i zapiecz w nagrzanym piekarniku. Gotową zupę udekoruj listkami ziół i podawaj z pieczarkowymi grzankami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do zupy możesz dodać posiekaną natkę pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowa zupa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowa zupa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowa zupa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowa zupa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowa zupa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowa zupa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowa zupa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej