Tortilla z sałatką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z sałatką

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę pokroić w paski, pomidor i ogórek pokroić w plastry. Dać do miski, dodać pokrojoną fetę.

Krok 2

Sos wymieszać z oliwą i woda. Polać warzywa i wymieszać.

Krok 3

Na każdą tortille położyć liście sałaty lodowej, na to położyć porcje sałatki , zwinąć ciasno w rulon.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z sałatką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej