Pikantna zupa serowa z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zupa serowa z pomidorami

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

3 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek kroimy w niewielką kosteczkę. Zalewamy litrem wody. Doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez 15 minut.

Krok 2

Serki kroimy w małe kawałki. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w małą kostkę. Dodajemy do wywaru.

Krok 3

Przyprawiamy gałką muszkatołową, papryką oraz kostką Knorr. Gotujemy mieszając, aż serek całkowicie się rozpuści.

Krok 4

Doprawiamy do smaku i podajemy z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej