
Składniki
100 gramów
200 gramów
1 sztuka
3 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek kroimy w niewielką kosteczkę. Zalewamy litrem wody. Doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez 15 minut.
Krok 2
Serki kroimy w małe kawałki. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w małą kostkę. Dodajemy do wywaru.
Krok 3
Przyprawiamy gałką muszkatołową, papryką oraz kostką Knorr. Gotujemy mieszając, aż serek całkowicie się rozpuści.
Krok 4
Doprawiamy do smaku i podajemy z grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej