Pikantna zupa serowa z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zupa serowa z pomidorami

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

3 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek kroimy w niewielką kosteczkę. Zalewamy litrem wody. Doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez 15 minut.

Krok 2

Serki kroimy w małe kawałki. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w małą kostkę. Dodajemy do wywaru.

Krok 3

Przyprawiamy gałką muszkatołową, papryką oraz kostką Knorr. Gotujemy mieszając, aż serek całkowicie się rozpuści.

Krok 4

Doprawiamy do smaku i podajemy z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej