Pikantna zupa serowa z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zupa serowa z pomidorami

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

3 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek kroimy w niewielką kosteczkę. Zalewamy litrem wody. Doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez 15 minut.

Krok 2

Serki kroimy w małe kawałki. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w małą kostkę. Dodajemy do wywaru.

Krok 3

Przyprawiamy gałką muszkatołową, papryką oraz kostką Knorr. Gotujemy mieszając, aż serek całkowicie się rozpuści.

Krok 4

Doprawiamy do smaku i podajemy z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zupa serowa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Staropolska polewka piwna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej