
Składniki
null
125 mililitrów
null
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
500 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj piwo ze skórką cytryny bez piany.
Krok 2
Zrób zasmażkę z mąki i masła i dolej do niej piwa i zdejmij z ognia.
Krok 3
Żółtko wymieszaj ze śmietaną i dodaj do zupy.
Krok 4
Dodaj soli, cukru, pieprzu i gałki muszkatołowej wedle smaku. Skórkę z cytryny wyjmij i podaj zupę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej