Piwna zupa starobawarska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piwna zupa starobawarska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

125 mililitrów

null

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

500 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj piwo ze skórką cytryny bez piany.

Krok 2

Zrób zasmażkę z mąki i masła i dolej do niej piwa i zdejmij z ognia.

Krok 3

Żółtko wymieszaj ze śmietaną i dodaj do zupy.

Krok 4

Dodaj soli, cukru, pieprzu i gałki muszkatołowej wedle smaku. Skórkę z cytryny wyjmij i podaj zupę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piwna zupa starobawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piwna zupa starobawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piwna zupa starobawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piwna zupa starobawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piwna zupa starobawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piwna zupa starobawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piwna zupa starobawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piwna zupa starobawarska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej