
Składniki
null
125 mililitrów
null
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
500 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj piwo ze skórką cytryny bez piany.
Krok 2
Zrób zasmażkę z mąki i masła i dolej do niej piwa i zdejmij z ognia.
Krok 3
Żółtko wymieszaj ze śmietaną i dodaj do zupy.
Krok 4
Dodaj soli, cukru, pieprzu i gałki muszkatołowej wedle smaku. Skórkę z cytryny wyjmij i podaj zupę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej