Piwna zupa starobawarska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piwna zupa starobawarska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

125 mililitrów

null

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

500 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj piwo ze skórką cytryny bez piany.

Krok 2

Zrób zasmażkę z mąki i masła i dolej do niej piwa i zdejmij z ognia.

Krok 3

Żółtko wymieszaj ze śmietaną i dodaj do zupy.

Krok 4

Dodaj soli, cukru, pieprzu i gałki muszkatołowej wedle smaku. Skórkę z cytryny wyjmij i podaj zupę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piwna zupa starobawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piwna zupa starobawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piwna zupa starobawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piwna zupa starobawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piwna zupa starobawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piwna zupa starobawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piwna zupa starobawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piwna zupa starobawarska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej