
Składniki
null
125 mililitrów
null
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
500 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj piwo ze skórką cytryny bez piany.
Krok 2
Zrób zasmażkę z mąki i masła i dolej do niej piwa i zdejmij z ognia.
Krok 3
Żółtko wymieszaj ze śmietaną i dodaj do zupy.
Krok 4
Dodaj soli, cukru, pieprzu i gałki muszkatołowej wedle smaku. Skórkę z cytryny wyjmij i podaj zupę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej