
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 szklanka
1 litr
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w litrze wrzątku.

Krok 2
Włóż serki topione i podgrzewaj na małym ogniu do momentu, kiedy się rozpuszczą. Rozdrobnij je za pomocą blendera.

Krok 3
Dodaj śmietanę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem, jeżeli uznasz, że jest to konieczne.

Krok 4
Posiekaj umytą natkę pietruszki i podawaj zupę posypaną natką.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Neapolitanka
Zupa neapolitańska to doskonała potrawa dla całej rodziny, którą przygotujesz w zaledwie kilka minut z produktów znajdujących się w niemal każdej lodówce. Danie to pochodzi z włoskiego miasta Neapol, stolicy Kampanii, które poza znakomitą kuchnią słynie również z imponującej architektury. Przygotuj neapolitankę – zupę, dzięki której poznasz kolejne wcielenie włoskiej kuchni.
Dla kogo?
Neapolitanka to nic innego jak delikatna zupa serowa, której podstawą może być kanapkowy serek topiony oraz gęsta śmietana. Całości dopełnia zielenina – np. posiekana natka pietruszki. Prosta i pyszna, czego chcieć więcej? Zupa neapolitańska przypadnie do gustu kucharzom, którzy cenią właśnie takie rozwiązania.
Na jaką okazję?
Zupa neapolitańska to wyborne pierwsze danie obiadowe albo kolacja na ciepło – tylko od ciebie zależy o jakiej porze dnia podasz neapolitankę. Przepis na stałe wejdzie do twojego menu.
Czy wiesz, że?
Kuchnia neapolitańska jest prosta, lecz opiera się wyłącznie na składnikach najwyższej jakości. Często określa się ją mianem „povera”, co w naszym języku oznacza „biedna”. Nie odnosi się to jednak do ubogiego smaku, lecz do wykorzystywania w potrawach produktów niedrogich i łatwo dostępnych. Kwintesencją tego podejścia jest właśnie zupa neapolitanka.
Dla urozmaicenia:
Zupę neapolitańską serwuje się przeważnie z makaronem lub pieczywem, skropioną oliwą z pierwszego tłoczenia. Możesz ją jednak podać w wersji nieco bardziej urozmaiconej. Neapolitanka świetnie komponuje się z paluszkami grissini z dodatkami oliwek lub suszonych pomidorów.