
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
50 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej 2 l wody, zagotuj, dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr, liść laurowy i trzy kulki ziela angielskiego.
Krok 2
Następnie dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, obrane pietruszkę i marchewkę oraz liść pora. Po 10 minutach dodaj makaron.
Krok 3
Pokrój łodygi kalafiora i wrzuć do zupy. Po 5 minutach dodaj pokrojone różyczki kalafiora. Gotuj jeszcze 5-10 minut. Możesz dodać koperek na sam koniec. Na talerzu dodaj do zupy śmietanę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej